МОЗ попередило про підвищену агресивність коронавірусу
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ попередило про підвищену агресивність коронавірусу

МОЗ попередило про підвищену агресивність коронавірусу
Джерело:  online.ua

Останнім часом коронавірус COVID-19 продемонстрував підвищену агресивність, стверджують у Міністерстві охорони здоров’я.

Джерело: Україна 24

За словами голови МОЗ Максима Степанова, першочерговою причиною стало поширення Україною нових штамів — з великої Британії та Південно-Африканської Республіки.

“Щодо госпіталізації важких хворих немає проблем. У нас майже з 78 тис. ліжок у країні під коронавірус, на сьогодні зайнято 46 тисяч. Проблем із ліжками немає. Смерть кожної людини – це трагедія. Цей вірус більш агресивний. Взагалі ця третя хвиля – більшість людей хворіють британським штамом”, - звернув увагу міністр.

Посадовець пояснив, що необхідно розбиратися окремо з кожним випадком, коли хворих не хочуть приймати в лікарні. Система охорони здоров’я величезна, однак за лікарні відповідає безпосередньо місцева влада в регіоні, де вони розташовані.

“У них є власники, які призначають лікарів. Те, що ви зараз кажете, дійсно не передбачено жодним, навіть теоретично, нормативним документом. Навпаки, є зобов'язання госпіталізувати людей, якщо є відповідні показання. Сатурація 85 – це обов'язкова госпіталізація. Тому ми змушені іноді розбиратися в кожному конкретному випадку. Тільки у такий спосіб, на жаль, ми можемо вибудовувати цю систему”, - резюмував Степанов.

Коронавірус в Україні

Станом на ранок у п’ятницю, 16 квітня, від початку епідемії в Україні зареєстрували 1,92 мільйона діагнозів COVID-19. За попередню добу кількість нових випадків сягнула понад 17 тисяч.
Кількість смертельних випадків з торішньої весни сягнула вже понад 39 тисяч пацієнтів.

Вакцина проти коронавірусу

Кампанія з масової імунізації триває в Україні з 24 лютого. Напередодні у Київ надійшла перша партія відповідного препарату розробки AstraZeneca обсягом у 500 тисяч доз. Станом на середину квітня ця партія вже закінчується.

Карантин в Україні

Майже половина областей держави залишається у “червоній зоні” адаптивного карантину. Нещодавно Київська влада пролонгувала чинність так званого локдауну, який обмежує навіть громадський транспорт, до 30 квітня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?