НАН оприлюднила обнадійливий прогноз щодо коронавірусу в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

НАН оприлюднила обнадійливий прогноз щодо коронавірусу в Україні

НАН оприлюднила обнадійливий прогноз щодо коронавірусу в Україні
Джерело:  online.ua

Українські науковці заявили про проходження піку добового зростання нових діагнозів коронавірусу COVID-19 та розкрили обнадійливий прогноз.

Джерело: Національна академія наук

Згідно з висновками фахівців, водночас статистика за летальними випадками COVID-19 ще залишається високою. Дані представлені за період з 7 до 13 квітня.

“За тиждень 7.04–13.04.2021 р. в Україні було пройдено пік кількості нових виявлень за день. Хоча дані офіційної статистики можуть бути незначно спотворені через нерегулярність внесення застарілих випадків, але динаміка загальної кількості позитивних ПЛР-тестів вказує, що період плато пройдено і почалося зниження”, - говориться у висновках.

НАН звернула увагу на зниження появи нових випадків на території більш ніж половини всіх українських областей.

Утім, вже наступного тижня, як зазначається, можна чекати на початок зниження летальних випадків внаслідок коронавірусної хвороби.

Наразі також Україна знаходиться на піку за рівнем нових госпіталізацій. Цей показник продемонстрував зниження, але достатньо повільне. Утім, заповненість ліжок, які забезпечені кисневою підтримкою, продовжує зростати в цілому.

“Середній вік випадків хвороби та випадків госпіталізації продовжив зростати. Цьому сприяло зменшення частки дітей серед таких випадків”, - пояснили науковці.

Також вони звернули увагу на поліпшення госпітальної динаміки, ймовірніше, вже за два наступних тижні.
Частка позитивних тестів на коронавірус із загальної кількості проведених знизилася за останній тиждень з 33,3% до 32,4%. Водночас можна було спостерігати зменшення загальних обсягів тестування — це один з індикаторів позитивної динаміки.

Коронавірус в Україні

Значна кількість регіонів залишається у “червоній зоні” адаптивного карантину. Безпосередньо Київ вже з 5 квітня живе в умовах повноцінного локдауну — навіть громадським транспортом можна користуватися за наявності спеціальної картки-перепустки.

Цей режим у столиці триватиме до п’ятниці, 16 квітня, однак 14-го числа міська влада запланувала проведення спеціального засідання, на якому обговорять необхідність продовження локдауну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?