МВФ озвучив 3 поради для порятунку та відновлення економіки
Категорія
Економіка
Дата публікації

МВФ озвучив 3 поради для порятунку та відновлення економіки

МВФ озвучив 3 поради для порятунку та відновлення економіки
Джерело:  online.ua

8 квітня під час пресконференції очільниця Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва заявила, що  політики в усіх країнах повинні діяти вже зараз, не тільки справедливо надаючи вакцинні уколи (fair shot) людям, але й також надаючи "уколи" для економік, особливо вразливих.

Джерело: Фейсбук Владислава Рашкована

Три поради від МВФ для відновлення економіки

Як стверджує заступник виконавчого директора МВФ Владислав Рашкован, в першу чергу, з точки зору вакцинації вкрай важливо усвідомлювати, що наразі вакційна політика – це велика частина економічної політики.

"Швидший прогрес у припиненні кризи в галузі охорони здоров’я може додати майже 9 трильйонів доларів до світового ВВП до 2025 року, але це вікно можливостей швидко закривається. Вчені дали нам вакцини в рекордні терміни - тепер уряди повинні проявляти однакове почуття терміновості та співпраці, щоб забезпечити вакцину кожному", - наголосив експерт.

По-друге, як вважають в МВФ, потрібно зробити fair shot у відновлення економік. Найважливішим моментом є підтримка вразливих домогосподарств та життєздатних фірм.

За словами Рашкована, для цього необхідні тартеговані фіскальні заходи та підтримка сприятливих фінансових умов на фінансових ринках.

"І третє – важливо зробити fair shot у майбутнє. І це, мабуть, найбільш важке але стратегічне рішення, яке будь-який уряд може прийняти цього року. Основна увага повинна бути зосереджена на нарощуванні державних інвестицій - у зелені проекти та цифрову інфраструктуру, в охорону здоров’я та освіту людей - щоб гарантувати, що кожна людина може отримати вигоду від історичної трансформації до зеленішої, розумнішої та інклюзивнішої економіки", - вважає фахівець.

На його переконання, щоб розкрити цей потенціал, міжнародним гравцям знадобляться достатні державні доходи та більш ефективні витрати.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?