В уряді розкрили, скількі готові вести переговори про транш МВФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

В уряді розкрили, скількі готові вести переговори про транш МВФ

В уряді розкрили, скількі готові вести переговори про транш МВФ
Джерело:  online.ua

Місії Міжнародного валютного фонду вже безліч разів відвідували Київ для спільної роботи з представниками українського уряду стосовно нових траншів. Ці зустрічі станом на кінець лютого завершувалися без належного результату — останній транш програми stand-by фонд надав ще торік. Посол України в Євросоюзі Микола Точицький звернув увагу, що держава може сподіватися на успішні переговори до кінця весни. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на lb.ua.

За словами дипломата, йдеться про економічний запас, яким володіє країна станом на сьогодні. Жодний кредитний транш від ЄС Київ не отримав без попереднього сигналу з боку фонду.

“Однак це не означає, що ми не отримаємо гроші Фонду та Євросоюзу. Дійсно, нині представники МВФ поїхали із України, не домовившись про виділення позики. Однак це просто черговий етап переговорного процесу, який завершився. Далі буде наступний етап, і тут ми маємо краще виконати наше домашнє завдання. У нас ще є запас до кінця весни, щоб ці переговори із МВФ, а отже і з ЄС, завершилися успішно”, - пояснив Точицький.

Попередній транш українська сторона отримала від партнерських міжнародних структур влітку 2020 року. Цьому передувало затвердження 18-місячної програми stand-by з виділення Києву 5 мільярдів доларів. Перша частка складалася з 2,1 мільярда, а решту суми повинні були поділити на чотири етапи.
Передбачалося, що січневе поновлення роботи місії фонду в Україні призведе до другого траншу вже на початку 2021 року. Утім, вже в середині лютого представники МВФ завершили роботу, а рішення щодо перегляду програми ще не ухвалили.

Як повідомляв ONLINE.UA, офіційний Київ вже кілька місяців веде перемовини з представниками Міжнародного валютного фонду стосовно посиленої співпраці. Експерти структури звертали увагу на невиконання українською стороною певних вимог для подальших контактів. Станом на кінець лютого фонд все ще констатує проблеми та назвав, на що саме Україні варто звернути увагу.

Контакти Райс назвав продуктивними, але водночас фонд чекає на вирішення серйозних проблем з боку Києва.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?