МВФ назвав головні претензії до України після переговорів
Категорія
Економіка
Дата публікації

МВФ назвав головні претензії до України після переговорів

МВФ назвав головні претензії до України після переговорів
Джерело:  online.ua

Офіційний Київ вже кілька місяців веде перемовини з представниками Міжнародного валютного фонду стосовно посиленої співпраці. Експерти структури звертали увагу на невиконання українською стороною певних вимог для подальших контактів. Станом на кінець лютого фонд все ще констатує проблеми та назвав, на що саме Україні варто звернути увагу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг речника МВФ Джеррі Райса.

Він під час публічного виступу звернув увагу на нещодавні переговори з представниками українського уряду. Цей контакт Райс назвав продуктивними, але водночас фонд чекає на вирішення серйозних проблем з боку Києва. Пропозиції дозволять продовжити обговорення.

“Обговорення були, я б сказав, продуктивними, але деякі питання залишаються невирішеними”, - додав він.

Речник наголосив, сторони обговорили антикорупційну, фіскальну, енергетичну політику. Головними напрямками став дефіцит бюджету, управління банківським наглядом НБУ, фінансові ризики та зміцнення судових органів. У них є певний прогрес, але не все ще вирішено.

Фонд передбачає поновити переговори з українським партнером, коли отримає відповідні пропозиції. Утім, Рейс не назвав орієнтовного періоду для поновлення діалогу.

Нещодавно очільник НБУ Кирило Шевченко згадав вимоги МВФ щодо подальшої співпраці з Україною під час зустрічі з послами країн “Великої сімки”.

“Для досягнення домовленостей з МВФ потрібно вирішити проблемні питання у фіскальній, енергетичній та сфері боротьби з корупцією. Під час роботи місії Україна спільно з Фондом визначила подальші конкретні кроки, які стануть сигналом нашої відданості в продовженні співпраці”, - звернув він тоді увагу.

Як повідомляв ONLINE.UA, українська сторона від співпраці з Міжнародним валютним фондом має сторонні переваги, оскільки контакти з такими установами — це не тільки пряме отримання грошових траншів. В Офісі президента зауважили, що перш за все значним бонусом від угод з фондом для Києва стане можливість більш вигідних ставок по позиках на зовнішніх ринках. Радник лідера держави з економічних питань Олег Устенко нагадав про поточні показники купонів для України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?