У МОЗ розповіли про програму відновлення після ураження коронавірусом
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ розповіли про програму відновлення після ураження коронавірусом

У МОЗ розповіли про програму відновлення після ураження коронавірусом
Джерело:  online.ua

Перенесення коронавірусу COVID-19 надалі може потребувати для людини серйозної реабілітації У Міністерстві охорони здоров’я для цього розробили систему спеціальних стандартів.

Джерело: брифінг МОЗ

За словами заступниці міністра Ірини Микичак, для створення відповідних пунктів використовували світовий досвід у цьому напрямку.

“Вже є наші напрацьовані рекомендації з урахуванням світового досвіду, рекомендацій ВООЗ. Зокрема, у співпраці з Державним експертним центром розроблено стандарт медичної допомоги "Реабілітація пацієнтів з коронавірусною хворобою COVID-19 та рековалесцентів”, - наголосила вона.

Микичак пояснив, що під ударом коронавірусу опиняються різні органи та системи органів. Після подолання хвороби це потребує систематичного відновлення для приведення їх функціональності до норми.

Перш за все йдеться про дихальну систему, серце та судини, нервову систему. Стандарти відновлення пацієнтів спрямували для дискутування до регіональних департаментів охорони здоров’я. Найближчим часом цю програму погодять.

Також міністерство виступило з ініціативою до Національної служби здоров’я щодо відокремлення пакету послуг в межах програми медичних гарантій, який передбачатиме реабілітацію після COVID-19.

Обласним департаментам охорони здоров’я доручили завдання з визначення та затвердження мережі закладів, зокрема й санаторно-курортного типу, які надаватимуть послуги з реабілітації. Також прийматимуть ексхворих заклади зі сфери управління МОЗ.

Згідно з попередньою оцінкою фахівців, яка лунала раніше, ймовірні наслідки для згаданих систем людського організму можуть спостерігатися у період до 12 тижнів після одужання від COVID-19.

Ситуація з коронавірусом в Україні

Епідемічні показники загострилися на межі березня та квітня майже у всіх областей. Майже половина регіонів опинилася в “червоній зоні”, однак до загальнонаціонального локдауну справа не дійшла.

Найбільш суворі карантинні обмеження станом на понеділок, 12 квітня, чинні у Києві, де навіть громадським транспортом можна скористатися за наявності спеціальної перепустки. Їх надають робітникам критичної інфраструктури.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?