У МОЗ назвали спосіб подолати пандемію коронавіруса за три тижні
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ назвали спосіб подолати пандемію коронавіруса за три тижні

У МОЗ назвали спосіб подолати пандемію коронавіруса за три тижні
Джерело:  online.ua

Подолати пандемію коронавіруса в Україні можна за три тижні. Для цього потрібно всього лише, щоб кожен українець постійно носив маски протягом цього періоду.

Джерело: заява головного санлікаря України Віктора Ляшко в інтерв'ю журналістці Яніні Соколової.

Ляшко переконаний, що якщо українці будуть носити захисні маски і респіратори, то пандемія коронавіруса в країні закінчиться протягом 21 дня. На підтвердження своїх слів він навів як приклад дослідження Центру по контролю і профілактиці захворювання в США, яке доводить ефективність масочного режиму.

"Є дослідження CDC (Центр по контролю і профілактиці захворювання в США, - ред.). Вони сказали, що якби всі люди протягом трьох тижнів носили маски, не знімаючи, коронавірусна хвороба була б подолана", - заявив Ляшко.

Головний санлікар закликав українців не нехтувати захистом масок, дотримуватися дистанції з оточуючими, пройти вакцинацію і не забувати про санітарні норми - мити руки з милом або обробляти їх антисептиком.

Ситуація з коронавірусом в Україні 11 квітня

У неділю кількість хворих на коронавірус, як завжди відбувається на вихідних, значно знизилася. У МОЗ повідомили про 12112 нових випадків зараження, що майже в два рази менше в порівнянні з приростом хворих на минулому тижні.

За минулу добу було проведено 72,5 тисяч тестів на коронавірус. Найбільша кількість підтверджених випадків ковіда зареєстровано в Харківській, Львівській, Дніпропетровській, Хмельницькій та Донецькій областях.

На підставі останніх даних про поширення коронавіруса в регіонах Міністерство охорони здоров'я 11 квітня оновило карту карантину. У "червоній зоні" на сьогоднішній день знаходяться Київ і 12 областей - Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Хмельницька, Чернівецька і Чернігівська області.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?