Україна напряму з ЄС домовляється про вакцину AstraZeneca
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна напряму з ЄС домовляється про вакцину AstraZeneca

Україна напряму з ЄС домовляється про вакцину AstraZeneca
Джерело:  online.ua

Міністерство охорони здоров’я оголосило про прямі переговори щодо придбання антикоронавірусної вакцини AstraZeneca з представниками Євросоюзу.

Джерело: МОЗ

За словами заступника міністра Ігоря Іващенка, йдеться про придбання партії в 1,2 мільйона доз за додатковим замовленням. Українську сторону для забезпечення відповідними препаратами залучили до європейського механізму розподілу вакцин EU Vaccine sharing machanism.

“Я сподіваюся, що це буде один з перших підходів такої взаємодії. Зараз тривають переговори з Польщею. Мова не про те, що вони будуть ділитися залишками своїх вакцин, головна мета — здійснення від імені України в межах загальноєвропейського договору додаткового замовлення вакцини AstraZeneca”, - пояснив Іващенко.

Заступник міністра звернув увагу на проблематичне розгортання кампаній з масовою вакцинацією на території країн Євросоюзу. Передача “залишкових доз” препаратів як допомоги третім державам, зокрема Україні, залишається предметом внутрішніх дискусій для кожного учасника співдружності.

Попередньо ЄС планували запустити процес вакцинацію одночасно, однак не всі країни зуміли отримати препарати в належні терміни.

“Передбачається, що країна, яка погоджується бути партнером України, здійснюватиме додаткове замовлення й постачатиме вакцини в межах європейського контракту”, - резюмували в міністерстві.

Вакцинація проти коронавірусу в Україні

Перша партія вакцини надійшла в Україну 23 лютого. Наступного дня розпочалася кампанія з масової імунізації населення.

Згідно з рішенням уряду, перші 500 тисяч доз вакцини Covishield (AstraZeneca) на першому етапі вакцинації підуть на щеплення медиків та військовослужбовців у зоні Операції Об’єднаних сил.

Пізніше ін’єкції розширили для публічних осіб, так званих лідерів думок, які поширювали ідеї вакцинування серед населення та були прикладом для інших — відповідно задумам української влади.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?