У ВООЗ відповіли, коли людство може подолати пандемію коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

У ВООЗ відповіли, коли людство може подолати пандемію коронавірусу

У ВООЗ відповіли, коли людство може подолати пандемію коронавірусу
Джерело:  online.ua

Людство здатне подолати пандемію коронавірусу COVID-19 у світі до початку 2022 року, вважають у Всесвітній організації охорони здоров’я.

Джерело: U.S. News

За словами гендиректора Тедроса Аданома Гебреєсуса, взяти під власний контроль пандемію можна вже нібито найближчими місяцями. З такими тезами він виступив під час брифінгу Женевської асоціації кореспондентів ООН.

“У нас є інструменти, щоб узяти під контроль цю пандемію протягом декількох місяців, якщо ми будемо застосовувати їх послідовно і справедливо”, - наголосив посадовець.

Одночасно Гебреєсус звернув увагу на стурбованість через “тривожну швидкість” поширення коронавірусу серед людей, вік яких коливається від 25 до 59 років. Така тенденція зареєстрована по всьому світу без виключення. Зокрема, її спровокували нові більш заразні штами.

У ВООЗ зауважили, перший мільйон зафіксованих смертей від COVID-19 був “досягнутий” за 9 місяців пандемії. Для двох мільйонів жертв необхідно 4 місяці, а наступний мільйон — ще за 3 місяці.

Згідно з коментарем епідеміологині організації Марії Ван Керкхове, попередній спалах інфекції у світі тривав зі збільшенням кількості хворих серед вікових груп, які раніше менше за інші постраждали від глобальної епідемії

“Ми спостерігаємо зростання показників передачі інфекції у всіх вікових групах”, - резюмувала експертка.

За даними ВООЗ, за підсумками попереднього тижня у світі зареєстрували 5,2 мільйона нових діагнозів коронавірусу. Це стало найвищим тижневим зростанням від самого початку пандемії навесні 2020 року.

Коронавірус в Україні

Станом на середину квітня в Україні безліч областей знаходиться в “червоній зоні” адаптивного карантину. Київська мерія з 5 квітня ввела найбільш суворі обмеження, які передбачають заборону для людей користуватися громадським транспортом без спеціальної перепустки.

Водночас на рівні Міністерства охорони здоров’я звертають увагу на початок стабілізації ситуації з епідемічними показниками.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?