У людей виявили гени, які борються з коронавірусом
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

У людей виявили гени, які борються з коронавірусом

У людей виявили гени, які борються з коронавірусом
Джерело:  online.ua

Науковці з Sanford Burnham Prebys Medical Discovery Institute (SPB, США) виявили в організмі людини набір генів, які борються коронавірусною інфекцією SARS-CoV-2. Варто звернути увагу на те, що виявлені гени пов'язали з інтерферонами – передовими борцями з вірусами в організмі.

Джерело: Molecular Cell

Вчені виявили інтерферон-стимульовані гени (ISG), які дають відсіч коронавірусу

За словами дослідників, вони отримали нове уявлення про те, як вірус використовує клітини людей, в які проникає. Однак вони продовжують шукати його слабкі місця, щоб розробити оптимальні противірусні препарати.

Як і під час атипової пневмонії 2002 – 2004 років, викликаної коронавірусом SARS-CoV, вчені виявили інтерферон-стимульовані гени (ISG), які контролюють розмноження вірусу при COVID-19.

"Ми виявили, що 65 ISGs контролюють інфекцію SARS-CoV-2. Враховуючи ті, які пригнічують здатність вірусу проникати в клітини, деякі, які пригнічують вироблення РНК вірусу, і кластер генів, які пригнічують збірку вірусу",– наголосив керівник Програми імунітету і патогенезу SPB Суміт К. Чанда.

Окрім того, наголошується, що деякі з ISG генів демонструють властивість контролювати несумісні віруси, такі як сезонний грип, лихоманка Західного Нілу та ВІЛ.

Згідно з останніми даними, вчені змогли ідентифікувати 8 ISG, які пригнічували реплікацію SARS-CoV-1 і CoV-2 в субклітинному компартменті відповідальному за пакування білка. Дослідники припускають, що це вразливе місце може бути використано для усунення вірусної інфекції.

Також вказано, що науковці мають намір вивчити біологію нових варіантів SARS-CoV-2, які продовжують мутувати й ставлять під сумнів ефективність вакцин.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?