Китай офіційно визнав низьку ефективність своїх вакцин проти коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай офіційно визнав низьку ефективність своїх вакцин проти коронавірусу

Китай офіційно визнав низьку ефективність своїх вакцин проти коронавірусу
Джерело:  online.ua

У Китайському центрі з контролю і профілактиці захворювань офіційно визнали, що ефективність китайських вакцин від COVID-19 - низька. Чиновники вже розглядають можливість змішування препаратів з європейськими вакцинами.

Джерело: Associated Press.

Директор Китайського центру з контролю за захворюваннями Гао Фу виступив з такою несподіваною заявою після того, як Китай розподілив вже сотні мільйонів доз своїх вакцин в інші країни. Більш того, влада КНР намагалася викликати сумніви в ефективності європейських вакцин, зокрема компанії Pfizer / BioNTech. Тепер же китайські розробники почали працювати над мРНК-вакцинами, використовуючи технологію, якої дотримувалися західні країни.

"Китайські вакцини не мають дуже високого рівня захисту. Зараз обговорюється питання про те, чи буде Китай використовувати для процесу імунізації інші вакцини з різних технічних ліній. Це може підвищити їх ефективність. Потрібно враховувати ті переваги, які вакцини мРНК (за технологією матричної РНК - ред.) можуть принести людству ", - заявив Гао Фу.

Китайську вакцину Sinovac закупила Україна

Як відомо, перша партія вакцини CoronaVac від китайської компанії Sinovac Biotech прибула в Україну 25 березня. Вона налічує 215 тис. доз із замовлених майже 2 млн доз препарату. Вакцинацію китайської вакциною CoronaVac планують почати найближчим часом - зараз препарат проходить вхідний контроль якості.

Вакцина від Sinovac Biotech Ltd. під час клінічних випробувань в Бразилії показала ефективність на рівні 50,4%. Виробник стверджує, що вакцина запобігає важкому перебігу хвороби в 80% випадків.

Вакцинація в Китаї

Китай почав вакцинацію від коронавіруса в грудні минулого року. На даний момент щеплення від ковіда в цій країні отримали майже 165 мільйонів осіб.

У Китаї схвалено наступні вакцини проти COVID-19:

  • Sinopharm / Beijing

  • Sinopharm / Wuhan

  • Sinovac

Використання іноземних препаратів для щеплень від коронавіруса в Китаї поки не схвалили.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?