Розробник вакцини Sinovac назвав умову для її підвищеної ефективності
Категорія
Технології
Дата публікації

Розробник вакцини Sinovac назвав умову для її підвищеної ефективності

Розробник вакцини Sinovac назвав умову для її підвищеної ефективності
Джерело:  online.ua

У китайській компанії Sinovac Biontech оголосили про існування способу, який підвищить показники ефективності їх вакцини проти коронавірусу COVID-19. Для цього необхідно збільшити інтервал між двома щепленнями. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Станом на середину січня, офіційні висновки вказують на трохи понад 50% ефективності вакцини.

Нові попередні випробування продемонстрували близько 70%. Вони проходили із залученням 1394 пацієнтів, які отримали препарат чи плацебо з інтервалом у 21 день.

Раніше бразильські експерти провели дослідження на 9 тисячах добровольців, які отримували дві дози з інтервалом лише у 14 діб.

Відзначається, що інтервал між вживленням двох доз вакцини спровокував різноманітні дискусії в різних наукових командах. Наприклад, схожих висновків про ефективність щеплення дійшли британські експерти, які вивчали розробку AstraZeneca та Оксфордського університету. Вони пояснили, що найбільш дієвим розрив буде більший, Ніж пропонували спочатку.

Вакцина від Pfizer, яку визнали найпершою зареєстрованою та найефективнішою, використовують наразі з дозволом на збільшення інтервалу між двома щепленнями. Утім, фахівці наголошують на потенційному зниженні ефективності у разі занадто значного розриву.

Як повідомляв ONLINE.UA, використання антикоронавірусної вакцини від компанії Moderna вирішити тимчасово зупинити в американській Каліфорнії. Причиною стало виявлення побічного ефекту після щеплення препаратом з конкретної партії.

Згадана партія сягає понад 330 тисяч доз, які розподілили поміж 287 постачальниками у період з 5 до 12 січня. Медики однієї з клінік виявили близько десятка випадків алергічної реакції, однак її деталей не розкрили.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?