У Каліфорнії призупинять вакцинацію препаратом Moderna через побічний ефект
Категорія
Світ
Дата публікації

У Каліфорнії призупинять вакцинацію препаратом Moderna через побічний ефект

У Каліфорнії призупинять вакцинацію препаратом Moderna через побічний ефект
Джерело:  online.ua

Використання антикоронавірусної вакцини від компанії Moderna вирішити тимчасово зупинити в американській Каліфорнії. Причиною стало виявлення побічного ефекту після щеплення препаратом з конкретної партії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на телеканал ABC.

За оприлюдненими даними, йдеться про випадки алергії, які зареєстрували у штаті.

Згадана партія сягає понад 330 тисяч доз, які розподілили поміж 287 постачальниками у період з 5 до 12 січня. Медики однієї з клінік виявили близько десятка випадків алергічної реакції, однак її деталей не розкрили.

"Виходячи з крайньої обережності, ми рекомендуємо, щоб постачальники використовували інші доступні запаси вакцин і призупинили введення вакцин Moderna з партії 041L20A до завершення розслідування CDC, FDA і компанії Moderna", - цитує телеканал епідеміологиню Еріку Пан.

Нагадаємо, кампанія з масової вакцинації на території Сполучених Штатів почалася 19 грудня 2020 року, одночасно вона також стартувала у сусідній Канаді. Обидві країни розпочали цей етап боротьби з пандемією завдяки вакцині від Pfizer/BioNTech.

Вже 18 грудня американський уряд схвалив дозвіл на використання іншого препарату — вакцини від компанії Moderna. Процедура затвердження рішення була екстреною у зв'язку з відповідними умовами, в яких опинилася країна.

Станом на 18 січня 2021 року в США підтвердили майже 24 мільйони діагнозів коронавірусу COVID-19. Померли від ураження інфекцією вже майже 400 тисяч американців.

Як повідомляв ONLINE.UA, процедура розподілу вакцин проти коронавірусу COVID-19 у світі показала катастрофічні недоліки, вважають у Всесвітній організації охорони здоров’я. Гендиректор структури Тедрос Аданом Гебреєсус наголосив на нерівномірному розподілі препаратів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?