ВООЗ визнала катастрофічним розподіл вакцини проти коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ визнала катастрофічним розподіл вакцини проти коронавірусу

ВООЗ визнала катастрофічним розподіл вакцини проти коронавірусу
Джерело:  online.ua

Процедура розподілу вакцин проти коронавірусу COVID-19 у світі показала катастрофічні недоліки, вважають у Всесвітній організації охорони здоров'я. Гендиректор структури Тедрос Аданом Гебреєсус наголосив на нерівномірному розподілі препаратів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на mint.

За оприлюдненими даними, вакцинація почалася виключно у заможних країнах світу, які фактично забрали собі всі перші партії препаратів.

З відповідною заявою Гебреєсус виступив під час 148-ї сесії Виконавчого комітету організації. Згідно з його словами, обіцянки про рівномірний доступ опинилися під ризиком.

"Світ знаходиться на межі катастрофічного моральної кризи... За останні тижні я чув від кількох країн-членів питання про те, чи отримає COVAX вакцини, яких він потребує, чи виконають країни з високими доходами свої обіцянки", - пояснив гендиректор.

Він звернувся до світової спільности із закликом про спільну боротьбу проти пандемії COVID-19. Упродовж 100 наступних днів необхідно розпочати у всіх державах вакцинацію медичних робітників і людей третього віку.

"Понад 39 млн доз вакцини були прописані щонайменше в 49 країнах з високими доходами. Лише 25 доз були передані одній з країн з найменшими доходами", - додав Гебреєсус.

Нагадаємо, найпершими у світі масові вакцинації почали Велика Британія, Ізраїль, Китай, Сполучені Штати.

Як повідомляв ONLINE.UA, Бразилія, куди Росія планувала поставити 150 млн доз вакцини проти коронавірусу Супутник V, не схвалила російський препарат, оскільки він не відповідає мінімальним критеріям. Відповідні документи повернули фармацевтичній компанії, яка запитувала про дозвіл.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?