Бразилія заборонила використовувати вакцину Супутник V. Російський препарат не відповідає мінімальним критеріям
Категорія
Світ
Дата публікації

Бразилія заборонила використовувати вакцину Супутник V. Російський препарат не відповідає мінімальним критеріям

Бразилія заборонила використовувати вакцину Супутник V. Російський препарат не відповідає мінімальним критеріям
Джерело:  online.ua

Бразилія, куди Росія планувала поставити 150 млн доз вакцини проти коронавіруса Супутник V, не схвалила російський препарат, оскільки він не відповідає мінімальним критеріям. Національне агентство з санітарного нагляду Anvisa повернуло фармацевтичної компанії União Química документи, які були в запиті про видачу дозволу на екстрене використання російської вакцини. У Anvisa пояснили, що для вирішення щодо використання препарату недостатньо запросити дозвіл на проведення третьої фази клінічних випробувань - запит також повинен включати стратегії заявника, які гарантують безпеку і довгострокову ефективність препарату. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу агентства.

"Запит був повернутий в компанію через недотримання мінімальних критеріїв, особливо через відсутність дозволу на проведення клінічних випробувань третьої фази і проблем, пов'язаних з належною виробничою практикою", - повідомили в Anvisa.

Крім того, регулятор підкреслив, що запит на клінічне дослідження повинен подавати безпосередньо розробник препарату. У заяві Anvisa також зазначається, що будь-який заявник дозвілу на екстрене використання повинен продемонструвати, що клінічні випробування вакцини, які продовжуються, гарантовано забезпечать довгострокову безпеку і ефективність.

У Російському фонді прямих інвестицій вже відреагували на відмову Бразилії реєструвати Супутник V. В РФПІ заявили, що інформація про відмову не відповідає дійсності, оскільки Anvisa лише просить додаткову інформацію щодо російської вакцини, яка буде надана найближчим часом.

Важливо відзначити, що Європейське агентство з лікарських засобів також веде переговори з розробником російської вакцини від коронавіруса "Супутник V". Однак, поки ніяких дозволів щодо виходу на європейський ринок для російського розробника ніхто не давав. Влада ФРН також не виключає варіант з виробництвом російської вакцини на території ЄС, однак для цього необхідна одна умова. За словами представниці німецького уряду Ульріке Деммер, російська вакцина повинна пройти схвалення Європейського агентства з лікарських засобів.

Як відомо, на російську вакцину Супутник V скаржаться громадяни РФ. За їх словами, у вакцини є серйозні побічні ефекти. Багато людей через кілька годин після щеплення відчувають "ломку" ніг і печіння очей, лихоманку і підвищення температури тіла до 39 градусів.

При цьому і сам Путін раніше зізнався, що його знайомі по-різному реагують на коронавірус після вакцинації. У зв'язку з цим він вирішив дізнатися у вчених, чому ж так відбувається. Путін вимагав пояснити, чому у росіян виникають серйозні побічні ефекти, а в окремих випадках вакцина просто не діє.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін оголосив в Росії масову вакцинацію Супутником V, хоча сам так і не прищепився.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?