Путін оголосив в Росії масову вакцинацію Супутником V, хоча сам так і не прищепився
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін оголосив в Росії масову вакцинацію Супутником V, хоча сам так і не прищепився

Путін оголосив в Росії масову вакцинацію Супутником V, хоча сам так і не прищепився
Джерело:  online.ua

13 січня російський глава Володимир Путін поставив уряду завдання переходити від масштабної до масової вакцинації проти коронавіруса російським препаратом Супутник V, ефективність і безпека якого не доведена на клінічному рівні. Віце-прем'єр РФ Тетяна Голікова пообіцяла йому, що масова вакцинація розпочнеться в Росії з 18 січня. За її словами, до кінця першого місяця 2021 року в цивільний оборот надійде 2,1 млн доз вакцини. Росіяни вже відреагували на наказ Путіна в соцмережах. Вони розцінили його як загрозу, побоюючись, що влада почне "карати" за відмову від добровільної вакцинації, нагадуючи, що сам Путін досі так і не прищепився сумнівним препаратом, передає ONLINE.UA.

"Нам потрібно переходити від масштабної до масової вакцинації. Я прошу мати це на увазі, готувати відповідну інфраструктуру. Слава богу, вакцина наша не вимагає при транспортуванні якихось незвичайних умов. У нас все набагато простіше і ефективніше працює. Тому прошу вас вже зі наступного тижня приступати до масової вакцинації всього населення і вибудувати відповідний графік цієї роботи ", - доручив Путін уряду.

Російську вакцину Путін при цьому назвав "найкращою у світі". Він запевнив, що всі подібного рівня препарати, які використовують для вакцинації проти коронавіруса в світті, менш ефективні і безпечні, ніж Супутник V.

"Вакцина російська - це абсолютно вже очевидно, ми і раніше так вважали, а зараз практика показує: вона, я думаю, взагалі найкраща в світі. Ніякі інші препарати подібного роду такого рівня захисту і настільки безпеки не демонструють", - заявив Путін .

Росіяни приголомшені новою командою Путіна, якою він наказав масово вакцинувати росіян від коронавіруса. Одні з них сміються над тим, що масштабної вакцинації Путіну не вистачило, а після масової піде "поголовна". Інші ж обурені, що сам Путін не прищепився, а їхнє здоров'я наражає на небезпеку, змушуючи погоджуватися на вакцинацію сумнівною вакциною.

"Наказ отриманий: приступити. Яка, на фіг, тепер добровільність. Ще й введуть статтю: за ухилення від вакцинації; Він мав на увазі "поголовної"... Говорячи про худобу, саме такі слова використовувати слід, а ніким іншим ми для них не є ; Як би потім не перейшли від масової вакцинації до стерилізації !; Чи захопитьмасова вакцинація президента Російської Федерації, ось питання? Масштабна не захопила; Звучить як загроза !; Живемо в країні, де немає вибору. Чому не дозволяють Пфайзер і Модерну завозити? " , - коментують росіяни наказ Путіна про масову вакцинацію.

Як відомо, на скандальну російську вакцину Супутник V, якою вирішив масово прищепити росіян Путін, ігноруючи жорстку критику міжнародної спільноти і авторитетних вчених, скаржаться громадяни РФ. За їх словами, у вакцини є серйозні побічні ефекти. Багато людей через кілька годин після щеплення відчувають "ломку" ніг і печіння очей, лихоманку і підвищення температури тіла до 39 градусів.

При цьому і сам Путін раніше зізнався, що його знайомі по-різному реагують на коронавірус після вакцинації. У зв'язку з цим він вирішив дізнатися у вчених, чому ж так відбувається. Путін вимагає відповісти, чому у росіян виникають серйозні побічні ефекти, а в окремих випадках вакцина просто не діє.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін ще в грудні вирішив вакцинуватися Супутником V, але до сих пір цього так і не зробив.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?