Путін прийняв несподіване рішення щодо російської вакцини від коронавіруса
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін прийняв несподіване рішення щодо російської вакцини від коронавіруса

Путін прийняв несподіване рішення щодо російської вакцини від коронавіруса
Джерело:  online.ua

У Росії вже майже місяць триває масова вакцинація несертифікованою російською вакциною від коронавіруса, але президент РФ Володимир Путін досі залишається "незахищенним" від інфекції. Він відмовився робити щеплення російським препаратом, який на клінічному рівні не довів свою ефективність і безпеку, так як, за словами спікера Кремля Дмитра Пєскова, президент не може бути добровольцем і випробувати на собі сумнівний препарат. Але 27 грудня Пєсков несподівано для всіх заявив, що Путін зважився зробити щеплення від коронавіруса російською вакциною і про своє рішення оголосить у доступному для огляду майбутньому. Однак росіяни не вірять в те, що Путін щепиться саме Супутником V. Вони переконані, що заява про вакцинацію Путіна російським препаратом чергова рекламна кампанія Кремля, спрямована на те, щоб продемонструвати ступінь довіри і надійність російської вакцини, передає ONLINE.UA.

"Ми маємо право очікувати, що в осяжній перспективі президент сам розповість про прийняте рішення. Він, власне, і сказав, що він сам це обов'язково зробить. Він сказав, що буде робити щеплення, що він прийняв таке рішення і він чекав завершення всіх формальностей" , - повідомив Пєсков про рішення Путіна в ефірі російського федерального каналу.

Важливо нагадати, що готовність зробити щеплення від коронавіруса російською вакциною Путін оголосив у вересні, але до сих пір так і не зробив цього. Спочатку він заявляв, що не може піддавати ризику своє здоров'я і робити щеплення несертифікованим препаратом в якості добровольця. У грудні ж, коли в Росії вже проходить масова вакцинація сумнівним препаратом, Путін заявив, що поки не може зробити щеплення, так як вакцина недоступна людям його віку. Але після того, як Міністерство охорони здоров'я РФ повідомив, що дозволив робити щеплення від коронавируса для людей старше 60 років, 68-річному Путіну довелося публічно погодитися на вакцинацію.

"Вітамінки поставить і все! Він же не шкідник свому здоров'ю. Вакцину потрібно випробувати роками, а не через пів року робити щеплення, не знаючи які наслідок будуть; Йому треба зробити щеплення від вірусу терориста який в ньому сидить, незрозуміло чиїх кровей! І творить геноцид з російським народом !; Я б теж уколовся тим, чим Путіна уколять; Ось на ньому повинні вилізти все побічні ефекти, аж до летального результату. Росіяни були б вдячні природі за такий чудодійний вірус ...; Вітамінки на камеру .. ", - не вірять росіяни в те, що Путін зробить щеплення російською вакциною від коронавіруса.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін недавно несподівано для всіх зізнався, що його знайомі по-різному реагують на коронавірус, хоча більшість з них вакцинувалися російською вакциною "Супутник V". У зв'язку з цим він вирішив дізнатися у вчених, чому ж так відбувається. Путін вимагає пояснити, чому у росіян виникають серйозні побічні ефекти, а в окремих випадках вакцина просто не діє.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?