Путін зажадав пояснень від вчених, які створили російську вакцину проти коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін зажадав пояснень від вчених, які створили російську вакцину проти коронавірусу

Путін зажадав пояснень від вчених, які створили російську вакцину проти коронавірусу
Джерело:  online.ua

Очільник Кремля Володимир Путін вперше вирішив розповісти про випадки коронавірусу в його близькому оточенні. Президент РФ неочікувано для всіх зізнався, що його знайомі по-різному реагують на хворобу, хоча більшість з них вакцинувалися саме скандальною російською вакциною "Супутник V". У зв'язку з цим політик вирішив дізнатися у вчених, чому ж так відбувається. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на заяву Володимира Путіна на церемонії підписання меморандуму між декількома фармкомпаніями про співпрацю в області розробки вакцин проти Covid-19.

"Я вже говорив неодноразово публічно про те, що в моєму найближчому оточенні є люди, які отримали цю вакцину... Навколо мене кілька випадків, коли люди вже провакциновані стикаються з вірусом, один хворіє дійсно в легкій формі, це правда, це точно — в дуже легкій формі, день-два і все проходить, а другий не хворіє взагалі", — зізнався Володимир Путін.

Після цього очільник Кремля зажадав пояснень у директора Центру ім. Гамалії Олександра Гінцбурга, де була створена вакцина "Супутник V", чому члени однієї сім'ї, які зробили щеплення від коронавірусу, по-різному реагують на хворобу. Як стверджує Гінцбург, "у людини, яка взагалі не хворіє, дуже високий рівень інтерферону — білка, який є характеристикою вродженого імунітету".

Варто нагадати, що нещодавно Володимир Путін офіційно зізнався, що поки ще не вакцинувався від коронавірусної інфекції, що породжує хворобу COVID-19. Як відомо, йому дуже багато разів дорікали, що він уникає вакцинації "Спутником V", тому він вперше вирішив відповісти, чому не осмілився випробувати препарат на собі.

"Фахівці нам кажуть, що ті вакцини, які надходять у цивільний обіг на сьогодні, передбачені для громадян у певній віковій зоні. До таких, як я, вакцини поки не дісталися. Я людина в цьому сенсі досить законослухняна. Я дослухаюся до рекомендацій наших фахівців. І тому поки цієї вакцини не поставив, як кажуть фахівці. Але я обов’язково це зроблю, як тільки це стане можливим", — почав виправдовуватися президент РФ.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, вчені з Оксфордського університету дійшли неочікуваного висновку — вони стверджують, що знайшли спосіб, який допоможе зменшити смертність від COVID-19 на 75%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?