Вченим вдалося знайти спосіб, який зменшить смертність від коронавірусу на 75%
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вченим вдалося знайти спосіб, який зменшить смертність від коронавірусу на 75%

Вченим вдалося знайти спосіб, який зменшить смертність від коронавірусу на 75%
Джерело:  online.ua

Науковці з Оксфордського університету, яким вдалося детально проаналізувати дані понад 8 мільйонів пацієнтів, дійшли неочікуваного висновку — вони офіційно заявили, що знайшли спосіб, який допоможе зменшити смертність від COVID-19 на 75%. За їхніми словами, для цього потрібно захистити від інфікування коронавірусом всього 5% найбільш вразливої групи населення – літніх людей. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на дослідження, які оприлюднили в BMJ.

"76% смертельних випадків в першій хвилі пандемії зафіксували саме з груп ризику.Ця модель дозволить розробити клінічні рекомендації, аби люди могли дотримуватися відповідних заходів захисту від COVID-19", – пояснила професорка Джулія Хипислі-Кокс.

Не можна не згадати про те, що ідею цільової ізоляції обговорювали ще з початку пандемії, оскільки це шокуючий результат, коли на 5% осіб з найбільшої групи ризику, припадає 75% смертей. За словами вчених, якщо знайти способи захисту цих 5%, це до прикладу, може бути регулярне тестування їх найближчих контактів, яке б значно спростило роботу для системи охорони здоров'я.

"Найвразливішими до коронавірусної інфекції є літні люди. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, підвищений рівень смертності від захворювання у вікової категорії вище 50 років – 1,3%, у людей віком старше 80 років – сягає вже 15%. Саме їх науковці закликали перебувати в тотальній самоізоляції", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо,декілька днів стало відомо, що 14-річна Аніка Чебролу з Техасу несподівано для всіх знайшла ефективну терапію проти COVID-19. Як зазначають американські медіа, її відкриття відбулось в межах конкурсу молодих учених 3M Young Scientist Challenge, призовий фонд якого – 25 тисяч доларів. Варто звернути увагу на те, що юна дослідниця використала метод in-silico (детальний комп’ютерний скринінг молекул) та виявила молекулу свинцю, яка може вибірково поєднуватись із білком вірусу SARS-CoV-2. Дівчина стверджує, що це поєднання нейтралізує здатність вірусу проникати в організм людини.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Володимир Зеленський нарешті вирішив відповісти, чи готовий оголосити локдаун в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?