Офіс Зеленського обговорив святкування Великодня в умовах пандемії
Категорія
Україна
Дата публікації

Офіс Зеленського обговорив святкування Великодня в умовах пандемії

Офіс Зеленського обговорив святкування Великодня в умовах пандемії
Джерело:  online.ua

19 квітня під час традиційної селекторної наради під головуванням українського лідера Володимира Зеленського представники влади детально обговорили ситуацію з проходженням третьої хвилі пандемії коронавірусної хвороби COVID-19 в Україні.

Джерело: сайт Офісу президента

Володимир Зеленський порушив питання підготовки до Великодня в умовах пандемії

"У нас є вже досвід відзначання таких важливих свят. Хоча у нас і триває вакцинація, однак скупчення людей на сьогодні і досі становлять загрозу. Я особисто розумію, наскільки важливе свято Великодня, але пандемія корегує наші плани. Впевнений, у всіх нас буде ще багато спільних свят попереду, і ми знову будемо збиратися з родиною та друзями, але цьогоріч нам треба бути розважливими", - зазначив Володимир Зеленський.

Очільник Кабміну Денис Шмигаль наголосив, що Україна готується до Великодніх свят в умовах пандемії. Він також звернув увагу на те, що протягом минулого тижня по всій Україні захворіло на 14 тисяч менше людей, ніж за попередній.

Глава стверджує, що декілька областей у Центральній та Західній Україні близькі до виходу з "червоної зони", однак ситуація в столиці залишається складною.

Денис Шмигаль повідомив, що загалом по Україні для хворих на коронавірусну недугу виділено 77 698 ліжок.

"Показники завантаженості ліжок за останні три тижні покращилися. Тижневі показники також демонструють стабільність. Що стосується кількості активних хворих, то динаміка зростання зменшилася", - наголосив глава КМУ.

Розробка вакцин та ліків в Україні

Володимир Зеленський звернув увагу на те, що в нашій країні потрібно якнайшвидше підготувати найсучаснішу лабораторію для розробки вакцин та ліків. На реалізацію цього завдання в державний бюджет заклали 100 млн грн.

"Нам потрібно зібрати наші найсвітліші голови і забезпечити їм умови роботи на рівні західних фахівців. України потрібна така лабораторія не лише в часи цієї пандемії. В цілому це може стати виходом на виклики майбутнього", - наголосив український лідер.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?