Локдаун у Києві продовжили до 30 квітня
Категорія
Україна
Дата публікації

Локдаун у Києві продовжили до 30 квітня

Локдаун у Києві продовжили до 30 квітня
Джерело:  online.ua

Київська міська державна адміністрація оголосила про продовження режиму жорсткого карантину в столиці до 30 квітня.

Джерело: брифінг мера Віталій Кличка та Telegram

Згідно з поясненням столичної влади, через тривале загострення епідемічної ситуації у середу, 14 квітня, було ухвалене рішення щодо пролонгування локдауну на два наступні тижні після 16 квітня - попередньої дати його завершення.

Кличко стверджує, що оскільки епідеміологічна ситуація в столиці суттєво не поліпшується, то сьогодні вранці комісія з надзвичайних ситуацій міста ухвалила рішення про подовження суворих обмежувальних заходів у Києві на 2 тижні, тобто до 30 квітня.

Мер столиці зазначив, що у нас (ред. - киян) немає іншого вибору, бо інакше медична система не впорається з такою кількістю хворих.

Локдаун у Києві продовжено до 30 квітня

Під час виступу мер Києва також нагадав про обмеження, які за новим рішенням будуть чинними у столиці до 30 квітня:

  • закриття всіх шкіл та дитячих садочків;

  • функціонування громадського транспорту виключно для пасажирів зі спеціальними перепустками (вони розраховані для робітників критичної інфраструктури, яким необхідно діставатися місця роботи);

  • гастрономічні заклади працюватимуть виключно на виніс чи за адресною доставкою;

  • скасування всіх продуктових ярмарок.

"Я закликаю правоохоронців контролювати дотримання протиепідемічних правил установами, закладами та громадянами. Іще раз підкреслю, що керівники установ, підприємств та закладів мають відправити співробітників на дистанційну роботу. Або, кому можливо, надати відпустки", - резюмував Кличко.

Посилений карантин у Києві

Столиця живе в умовах так званого локдауну вже з 5 квітня. Цьому преедувало переведення міста до "червоної зони" адаптивного карантину, який передбачає майже всі згадані вище обмеження, однак транспорт майже для всіх пасажирів заблокували уперше з весни 2020 року.

Станом на ранок 14 квітня у Києві нових діагнозів COVID-19 встановлено 1457. За попередню добу від коронавірусу померли 47 хворих.

В цілому в Україні кількість нових випадків сягнула 14553, а кількість смертей - 467.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?