МОЗ заявило про спад нової хвилі COVID-19 в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ заявило про спад нової хвилі COVID-19 в Україні

МОЗ заявило про спад нової хвилі COVID-19 в Україні
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров’я заявили про те, що нова хвиля епідемії коронавірусу COVID-19 спадає станом на середину квітня.

Джерело: виступ директора Центру громадського здоров’я МОЗ Романа Родини

За його словами, наразі понад пів тисячі лікарень займаються лікуванням пацієнтів зі встановленим діагнозом коронавірусу.

“Наразі понад 550 лікарень в Україні надають допомогу хворим на COVID-19, і вони законтрактовані НСЗУ. Тобто вони отримують відповідне фінансування. В цих лікарнях наразі налічується 77 тис. 690 ліжок, відведених для госпіталізації хворих на COVID-19”, - наголосив Родина.

З усіх ліжок в лікарнях наразі обладнані кисневою підтримкою близько 87%.

“В деяких регіонах ліжка забезпечені киснем на 100% - це Луганська, Кіровоградська та Харківська області. Тут ми можемо сказати, що пацієнт, якщо він потребує кисню, – у будь-якому випадку його отримає”, - наголосив посадовець.

Гендиректор ЦОЗ звернув також увагу на те, що показники демонструють спад нової хвилі епідемії. Утім, у деяких регіонах показники заповненості лікарняних ліжок залишають на високому рівні.

В цілому по Україні відповідні показники заповненості ліжок хворими з підозрами на коронавірус становить близько 57%. Стаціонари прийняли 5,5 тисячі пацієнтів з підозрою, а от з підтвердженими діагнозами госпіталізованими залишаються 39 тисяч.

“Завантаженість ліжок менша за 50% у регіонах, в яких зменшується кількість хворих, – це Закарпатська, Івано-Франківська, Кіровоградська області. Найвища завантаженість ліжок у місті Київ - понад 65%”, - резюмував Родина.

Коронавірус в Україні

Ситуація з поширенням інфекції в Україні сягнула загрозливого рівня наприкінці зими та на початку березня. Станом на середину квітня майже половина всіх областей знаходиться у “червоній зоні” адаптивного карантину.

Безпосередньо Київ живе в умовах повноцінного локдауну вже з 5 квітня. Там обмежили навіть рух громадського транспорту, яким можуть пересуватися наразі виключно робітники критичної інфраструктури зі спеціальними перепустками.

Також режим у столиці буде чинним принаймні до 30 квітня, якщо ситуація не загостриться.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?