У Гонконзі виявили новий заразний штам коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

У Гонконзі виявили новий заразний штам коронавірусу

У Гонконзі виявили новий заразний штам коронавірусу
Джерело:  online.ua

Медичні фахівці Гонконгу констатували перші випадки зараження новим мутованим різновидом коронавірусу.

Джерело: South China Morning Post

За оприлюдненими подробицями, йдеться про штам з індексом N501Y. Через його поширення регіон на наступні два тижні закрив прийом рейсів з території Індії, Пакистану та Філіппінів.

Особам, які вже встигли прибути до гонконгу з указаних країн, можуть ввести 28-денний карантин з ізоляцією. Водночас місцева влада затвердила рішення про обов’язкове тестування на інфекцію.

Тести перш за все передбачаються для кількох локацій, в яких встиг побувати перший пацієнт з підтвердженим випадком N501Y. Фахівці вже зафіксували маршрути 29-річного чоловіка у період з 29 березня до 18 квітня.

Раніше перший пацієнт з новим заразним штамом працював інженером в Дубаї. Він заразився коронавірусом, однак інкубаційний період в нього був надзвичайно тривалим.

Хвороба була безсимптомною та легкою за перебігом. За час необізнаності хворого щодо власного стану заразилася ще одна людина — його 31-річна знайома.

Станом на середину квітня в Гонконзі в цілому зареєстрували понад 11 тисяч випадків коронавірусу. З них безпосередньо 223 відносять до згаданого штаму N501Y.

Згідно з висновками лікарів, хворобу привезли майже всі з-за кордону. Жертвами пандемії стали 209 пацієнтів.

Медичні фахівці звернули увагу на додаткову небезпечність від N501Y, оскільки цей штам володіє подвійною мутацією. Він більше здатний до виживання та пристосування до різних умов.

На практиці це безпосередньо вказує на його підвищений ризик передачі поміж інфікованими.

“Якщо ми пропустимо варіант і дозволимо йому поширитися, ми можемо потрапити в подібну ситуацію, як зараз відбувається в Індії”, - констатували у Гонконзі.

Штами коронавірусу

Наразі світом шириться безліч різноманітних мутованих варіацій COVID-19. Найбільш “відомими” стали британський, південноафриканський та бразильський штами, походження яких приписують відповідним регіонам світу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?