Ляшко розкрив амбітні плани з вакцинації після призначення міністром
Категорія
Україна
Дата публікації

Ляшко розкрив амбітні плани з вакцинації після призначення міністром

Ляшко розкрив амбітні плани з вакцинації після призначення міністром
Джерело:  online.ua

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко, який станом на середу, 19 квітня, вважається головним кандидатом на посаду міністра охорони здоров’я, уточнив плани з вакцинації проти коронавірусу COVID-19.

Джерело: засідання комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування

За оприлюдненими даними, профільний підрозділ українського парламенту підтримав кандидатуру Ляшка на відповідну посаду.

Сам посадовець стверджував, що упродовж літнього періоду можна здійснити до 10 мільйонів щеплень, що означатиме вакцинацію 5 мільйонів українських громадян.

“10 млн щеплень, тобто 5 млн українців. Але це як мінімум і гарантовано”, - резюмував Ляшко.

Він додав, що має намір у разі призначення міністром перенести періоди постачання партій вакцини. Йдеться про перенесення тих поставок, що заплановані на 4 квартал 2021 року, щоб мати більше препаратів для щеплення.

Вакцинація в Україні

Станом на ранок 19 травня перше з обов’язкових двох отримали вже 957 тисяч громадян. Повністю завершили процес вакцинації понад 37 тисяч людей.

Кампанія з масової імунізації вже триває близько трьох місяців. Її розпочали 24 лютого - днем раніше Україна отримала першу партії відповідного препарату обсягом у 500 тисяч доз.

Утім, попри отримання вакцини темпи щеплення серед населення були незначними. За кілька перших тижнів була вакцинована незначна частка серед першої групи ризику - медичних робітників.

Відставка Максима Степанова

Попереднього міністра охорони здоров’я усунули з посади напередодні у вівторок, 18 травня. Народні депутати на тому засіданні підтримали ініціативи з відставки трьох голів міністерств в цілому.

Подання на звільнення Степанов подав особисто прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Він виступив у залі засідань парламенту й дорікнув колишньому міністру проваленою кампанією з вакцинації та чисельними обіцянками щодо вакцин ледь не на кожній нараді в Офісі президента.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?