Україна прямо звернеться до США через вакцину проти COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна прямо звернеться до США через вакцину проти COVID-19

Україна прямо звернеться до США через вакцину проти COVID-19
Джерело:  online.ua

У Міністерстві закордонних справ України доручили пані послу в Сполучених Штатах Оксані Маркаровій обговорити з офіційним Вашингтоном питання допомоги з антикоронавірусними вакцинами.

Джерело: брифінг міністра Дмитра Кулеби

За словами дипломата, він особисто доручив диппредставниці звернутися до Білого дому. Раніше американський президент Джо Байден виступив з озвученням планів щодо 80 мільйонів доз вакцини для інших держав, а надати їх можуть до кінця червня.

“Ми і до цього працювали зі Сполученими Штатами над темою отримання додаткових вакцин. Зараз розмова стає ще предметнішою, і вчора я доручив нашому послу у Вашингтоні звернутися до Білого дому, який координує цю програму надання вакцин іншим країнам світу для предметного обговорення взаємодії нашої на цьому треку”, - наголосив Кулеба.

Він вважає, така співпраця стане ще однією цеглиною у двосторонніх відносинах між Києвом і Вашингтоном.

Ще також напередодні у понеділок, 17 травня, тривала активна праця над питаннями, що торкаються розвитку відносин зі Сполученими Штатами.

“Всі ті питання, які були обговорені під час візиту державного секретаря в Україну, всі вони рухаються. Починаючи від підтримки України у протидії російській агресії і завершуючи підтримкою Сполученими Штатами підтримки реформ в Україні”, - резюмував міністр.

Вакцинація в Україні

Станом на ранок 18 травня по всій державі вакцинували трохи менше одного мільйона громадян. Другу дозу вакцини з цих людей отримали лише близько 27 тисяч.

В цілому процес масової імунізації населення триває з 24 лютого. Днем перед цим надійшла перша партія антикоронавірусної вакцини обсягом у 500 тисяч доз.

З того часу різними шляхами український уряд отримав різноманітні препарати від різних розробників. Передбачається, що до кінця року в державі вакцинують більшу частку дорослого населення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?