У Франції розробили нову надзвичайно ефективну вакцину проти коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

У Франції розробили нову надзвичайно ефективну вакцину проти коронавірусу

У Франції розробили нову надзвичайно ефективну вакцину проти коронавірусу
Джерело:  online.ua

Група французьких фахівців розробила нову вакцину проти коронавірусу COVID-19 та заявила про її виключно ефективність проти пандемічної інфекції.

Джерело: Sanofi

Згідно з оприлюдненими даними, розробка тривала у співпраці з британським партнером GSK. За підсумками успішного другого етапу тестування було зроблено відповідну заяву.

Проміжні результати випробування Sanofi продемонстрували формування стійкого імунітету проти коронавірусу. Ефективність препарату оцінили від 95% до 100% у виробленні антитіл після другої ін’єкції. Випробування пройшли на всіх вікових категоріях від 18 до 95 років.

“Після однієї ін’єкції в учасників дослідження проявлявся високий рівень нейтралізуючих антитіл до SARS-CoV-2, що свідчить про великий потенціал вакцини”, - наголосили розробники.

Під час другого етапу досліджень для вивчення аспектів нової вакцини було залучено до 722 добровольців. Незабаром почнеться головне дослідження третьої фази. На цьому етапі вакцину застосують на 35 тисячах французьких громадян.

Дослідження зокрема зосередиться на виявленні рівня ефективності препарату проти “класичного” варіанту коронавірусу та південноафриканського штаму, який почав ширитися світом торік.

У разі успішного проходження всіх тестів вакцину можуть затвердити на офіційному рівні вже у четвертому кварталі 2021 року.

Вакцинація в Україні

В кінці травня до України надійде майже 500 тисяч доз вакцини Pfizer. Ними будуть вакцинувати працівників навчальних закладів — учителів, вихователів та інших працівників закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійного, професійної та вищої освіти.

Станом на середину місяця по всій країні вже зробили понад 900 тисяч щеплень. Утім, другу дозу вакцини отримали лише поодинокі поки що пацієнти.

Темпами вакцинації особисто дорікнув Міністерству охорони здоров’я прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Він оголосив, що саме це стало головною причиною майбутньої відставки міністра Максима Степанов.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?