ВООЗ закликає не вакцинувати дітей від COVID-19
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

ВООЗ закликає не вакцинувати дітей від COVID-19

ВООЗ закликає не вакцинувати дітей від COVID-19
Джерело:  online.ua

У Сполучених Штатів Америки проти коронавірусу вже вакцинують дітей та підлітків. Окрім того, до цього вже почали готуватися країни-члени Європейського Союзу. Однак керівництво Всесвітньої організації охорони здоров'я закликає цього не робити.

Джерело: BBC

Генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреєсус закликає багаті країни не робити щеплення дітям. За словами чиновника, набагато кращий варіант - віддати ці дози біднішим країнам.

Гебреєсус звернув увагу на те, що розподіл вакцин у світі залишається неравномірном. За його словами, поки одні країни вакцинують дітей, в інших препаратів не вистачає навіть на всіх медичних працівників.

Глава ВООЗ наголосив, що розуміє, чому влада країн хоче щеплювати дітей, але заявив: "Просто зараз я закликаю їх переглянути своє рішення".

“У країнах з низьким і середнім рівнем доходів запасів вакцини від коронавірусу було недостатньо для імунізації медпрацівників, а лікарні заповнені пацієнтами, які потребують негайної допомоги", - наголосив Тедрос Аданом Гебреєсус.

Що потрібно знати про COVID-вакцинацію дітей у світі

  • В Штатах вже стартувала вакцинація дітей віком від 12 до 16 років. Їх щеплюють препаратом від Pfizer-BioNTech.

  • Окрім того, влада Канади також дозволила використання цього препарату для вікової групи 12 – 16 років.

  • Відомо, що тиждень тому у Швейцарії почали вакцинувати 16-річних.

  • Глава Європейського агентства з лікарських засобів (ЕМА) Емер Кук офіційно заявила, що у Європейському Союзі розраховують на схвалення вакцини для дітей 12 – 15 років наприкінці травня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?