Всесвітній банк допоможе Україні з антикоронавірусною вакцинацією
Категорія
Україна
Дата публікації

Всесвітній банк допоможе Україні з антикоронавірусною вакцинацією

Всесвітній банк допоможе Україні з антикоронавірусною вакцинацією
Джерело:  online.ua

Керівництво Світового банку ухвалило рішення щодо допомоги України з антикоронавірусною вакцинацією фінансовими ресурсами.

Джерело: Світовий банк

За оприлюдненими деталями, проєкт розрахований на суму в 90 мільйонів доларів. Його спрямують не тільки на придбання вакцин проти коронавірусу, але й за іншими напрямками.

“Нова позика Світового банку допоможе Україні у проведенні вакцинації та закупівлі вакцин, зокрема, і в рамках глобальної ініціативи COVAX”, - цитує пресслужба відомства регіонального директора у справах країн Східної Європи Арупа Банерджі.

В банку уточнили, що проєкт стане корисним доповненням для ініціатив з покращення інфраструктури зберігання й транспортації антикоронавірусних вакцин.

“Сюди входить організація надання послуг, відшкодування витрат за вакцинацію, розширення можливостей для тестування, посилення ІТ системи, та проведення кампанії з підвищення обізнаності населення про вакцинацію”, - уточнили в міжнародній структури.

Зазначається, що завдяки рішенню Світового банку Національна служба здоров’я України отримає відшкодування здійснених видатків на вакцинацію для 10 мільйонів громадян держави.

Вакцинація в Україні

Нещодавно на рівні центрального уряду нагадали, що досі налаштовані на вакцинацію більшої частини дорослого населення. Утім, активні темпи стануть помітними особливо пізніше.

“До Дня незалежності ми маємо амбітні плани провакцинувати велику кількість населення, щоб мати змогу дійсно запросити гостей і його відсвяткувати. І ми докладемо до цього всіх зусиль. Поки що підписані контракти на поставку вакцин і дати поставок свідчать, що доволі велику кількість людей ми зможемо провакцинувати. Але суттєва кількість поставок вакцин припадає на IV квартал”, _ нагадав прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?