Зеленський назвав терміни вакцинації українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський назвав терміни вакцинації українців

Зеленський назвав терміни вакцинації українців
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський звернув увагу на те, що ситуація із захворюваністю на коронавірусну хворобу COVID-19 в Україні почала покращуватися, однак, за його словами, все одно потрібно прискорювати темпи вакцинації. Про це він заявив в ході традиційної селекторної наради щодо протидії коронавірусу, яка відбулася в Офісі президента 5 травня.

Джерело: сайт ОП

Яка ситуація з коронавірусом наразі в Україні

Як стверджує глава Кабміну Денис Шмигаль, епідемічна ситуація покращується шостий тиждень поспіль.

Він також уточнив, що загалом для хворих на COVID-19 виділено 77 тисяч ліжок. Забезпечені подачею кисню – 68 264. Зайняті станом на сьогодні 33 292 ліжка.

Прем’єр-міністр звернув увагу на те, що наразі 6 областей залишаються у «червоній» зоні.

"Після засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій з «червоної» зони можуть бути виведені Харківська, Хмельницька та Чернігівська області, оскільки в них усі показники відповідають встановленим критеріям", - наголосив Денис Шмигаль.

За його словами, після цього «червоний» рівень епідемічної небезпеки залишиться у трьох областях – Сумській, Полтавській і Запорізькій.

Він також повідомив, що в нашій країні уже вакциновано понад 759 тисяч осіб.

Як стверджує очільник Міністерства цифрової трансформації Михайло Федоров, в Україні триває процес підготовки до впровадження «паспортів вакцинації та імунізації» відповідно до європейських стандартів.

Зеленський назвав терміни вакцинації українців

Український лідер доручив Кабміну посилити комунікацію з регіонами щодо ситуації із захворюваністю на коронавірус.

«До Дня Незалежності більшість українців, які потребують щеплення від COVID-19, мають отримати вакцину. Темпи вакцинації необхідно збільшувати. Крім того, потрібно проводити роз’яснювальну роботу серед людей щодо важливості вакцинації. Адже це – єдиний і найбільш ефективний шлях у боротьбі з пандемією», – наголосив Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?