Україна отримала нову партію вакцини проти коронавірусу
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна отримала нову партію вакцини проти коронавірусу

Україна отримала нову партію вакцини проти коронавірусу
Джерело:  online.ua

Міністерство охорони здоров’я звітувало про надходження в Україну у п’ятницю, 23 квітня, нової партії вакцини проти коронавірусу COVID-19 від AstraZeneca.

Джерело: Telegram-канал відомства.

За офіційними даними, обсяг цієї партії сягає 367 200 доз препарату.

“Цю партію, яку доставили до України ЮНІСЕФ та ВООЗ, використають для вакцинації пріоритетних груп, людей віком 65+ та тих, хто має отримати другу дозу вакцини AstraZeneca відповідно до визначеного інтервалу між першим та другим щепленням”, - пояснили в МОЗ.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко нагадав про амбітні цілі з вакцинації населення до кінця 2021 року, які оголосили в українському уряді.

“Раді отримати чергову поставку вакцини від глобальної ініціативи COVAX. Важливо, що в умовах жорсткої конкуренції і боротьби за доступ до вакцин у світі COVAX на практиці підтверджує виконання завдань, для яких і створювалось це глобальне партнерство - забезпечити справедливі можливості для всіх. Україна, виконавши свої зобов'язання перед глобальним механізмом, отримує першу поставку, яка негайно буде передана тим категоріям, для яких вона призначається”, - підсумував заступник міністра.

Згідно з уточненням Ляшка, корейською вакциною AstraZeneca-SKBio робитимуть ін’єкції у більшості регіонів вже з середи, 28 квітня. Партію поставлять на національний склад, після чого почнеться розподіл по різних областях, безпосередньо по кабінетах щеплень.

Близько 10 тисяч доз використають для повторної вакцинації.

“Ця партія вакцин використовуватиметься у більшості випадків у кабінетах щеплень. Частину партії залишать для проведення повторної вакцинації для людей, які зробили перше щеплення з 24 лютого (приблизно 10 тис. осіб). Для використання цих вакцин в областях відкриють 1,95 тис. пунктів щеплень”, - резюмував головний санлікар.

До кінця травня українська сторона передбачає отримати партію AstraZeneca в 1,4 мільйона доз та 950 тисяч доз вакцини Pfizer.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?