Всесвітній конгрес вакцин назвав найкращу вакцину проти коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

Всесвітній конгрес вакцин назвав найкращу вакцину проти коронавірусу

Всесвітній конгрес вакцин назвав найкращу вакцину проти коронавірусу
Джерело:  online.ua

Під час Всесвітнього конгресу вакцин-2021 експерти нарешті обрали найкращий препарат проти коронавірусної хвороби. За словами фахівців, це вакцина виробництва американської компанії Moderna.

Джерело: World Vaccine Congress Washington

Згідно з останніми даними, Moderna перемогла в номінації "Краща нова технологія/платформа для вакцини".

Які вакцини проти коронавірусу оцінювала комісія

Варто звернути увагу на те, що за перемогу також змагалися препарати BioNTech, Inovio, Janssen, Medicago, Novavax, Vaccitech і GeneOne Life Science.

Експерти поки не пояснили, за якими саме критеріями обирали переможця.

Окрім того, наголошується, що високу оцінку також отримала вакцина, яку спільно розробили американський фармакологічний концерн Pfizer і німецька біотехнологічна компанія BioNTech.

Що важливо розуміти, Всесвітній конгрес вакцин є одним з провідних глобальних конгресів по вакцинах. Він вибирає найкращі препарати уже понад 20 років. Раніше конференції відбувалися в Штатах, однак цього разу він проходив в онлайн-режимі через пандемію коронавірусу.

Які головні переваги вакцини Moderna

За словами експертів, цей препарат допоможе країнам з обмеженими ресурсами отримати більше вакцин, попри відсутність спеціальних технологій для зберігання.

Станом на сьогодні нерозкритий флакон можна зберігати тільки впродовж одного місяця при температурі близько -20 °, що вимагає спеціального устаткування, яке є не у кожній країні.

Moderna уже схвалила ВООЗ

Всесвітня організація охорони здоров'я 3 травня схвалила використання вакцини проти коронавірусу виробництва Moderna в екстрених випадках. Це рішення дозволяє використовувати її у рамках COVAX.

Незабаром представники Moderna нададуть міжнародній ініціативі COVAX 500 мільйонів доз вакцини проти COVID-19. Українцю також можуть розраховувати на цю вакцину.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?