В Україні запускають масову COVID-вакцинацію педагогів
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні запускають масову COVID-вакцинацію педагогів

В Україні запускають масову COVID-вакцинацію педагогів
Джерело:  online.ua

В кінці травня до України надійде майже 500 тисяч доз вакцини Pfizer. Ними будуть вакцинувати працівників навчальних закладів - учителів, вихователів та інших працівників закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійного, професійної та вищої освіти. У МОЗ вже підготували алгоритм запису педагогів на вакцинацію від коронавіруса.

Джерело: Facebook прем'єр-міністра Дениса Шмигаль, пресслужба МОН

Головний санлікар України Віктор Ляшко напередодні уточнював, що в МОЗ очікують поставку Pfizer вже на наступному тижні, а розвозити по регіонах препарат планують почати з 24 травня. Він підкреслював, що вакцинувати педагогів і всіх, хто працює в освітній сфері, важливо до початку наступного навчального року, оскільки при введенні жорсткого карантину закривати освітні установи більше не планується.

"Педагогів - усіх, хто працює в дитячих садах, школах, установах додаткової освіти, вузах, профтехучилищах - почнуть вакцинувати з 24 травня. Їх будуть вакцинувати мобільні бригади", - уточнював Ляшко.

Як педагогам записатися на вакцинацію

Міністерство охорони здоров'я вже оприлюднило алгоритм запису педагогів на вакцинацію від коронавіруса:

  • Працівники закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічного), професійної перед вищими і вищої освіти повинні звернутися до керівниківта повідомити про бажання зробити щеплення.

  • Керівники закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної освіти формують і спрямовують списки до органів управління освітою місцевих рад. Органи управління освітою місцевих рад надають списки департаментам (управлінням) освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій.

  • Керівники закладів професійної (професійно-технічного) і професійної перед вищими освіти направляють списки департаментам (управлінням) освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій.

  • Департаменти (управління) освіти і науки обласних, Київської міської державних адміністрацій надають списки навчальних закладів департаментам охорони здоров'я обласних, Київської міської державних адміністрацій.

  • Керівники вищих навчальних закладів направляють списки департаментам охорони здоров'я обласних, Київської міської державних адміністрацій.

  • Регіональні координатори по вакцинації повідомляють керівників навчальних закладів, які подали списки, про дату та час, коли мобільна бригада приїде до навчального закладу для вакцинації колективу.

  • Уточнені списки керівники надають до першого приїзду мобільної бригади в заклад освіти. Після першого приїзду мобільної бригади будь-які зміни в списках узгоджуються з регіональними координаторами з вакцинації в індивідуальному порядку.

У МОН уточнили, що і зараз педагоги можуть пройти вакцинацію. Зокрема, педагогів, залучених до проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2021 році, за їхнім бажанням, прищеплюють вакциною CoronaVac проти COVID-19 виробництва Sinovac Biotech з 14 квітня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?