Україна отримала нову партію вакцини Pfizer
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна отримала нову партію вакцини Pfizer

Україна отримала нову партію вакцини Pfizer
Джерело:  online.ua

Представники ЮНІСЕФ доставили в Україну у вівторок, 18 травня, нову партію антикоронавірусної вакцини розробки Pfizer.

Джерело: ЮНІСЕФ

За офіційним оголошенням, обсяги партії сягають 122 850 доз препарату. Її доставили через глобальну ініціативу COVAX.

“До кінця тижня ЮНІСЕФ доправить всього 473 850 доз вакцини, а також розчинник для ін’єкцій. Очікується, що 378 тис. доз вакцини буде для щеплення першою та другою дозою від COVID-19 працівників сфери освіти. Решту із вакцин направлять для пріоритетних груп із першого та другого етапу вакцинації”, - наголосили в організації.

ЮНІСЕФ відзначила, Що разом з Всесвітньою організацією охорони здоров’я. урядами Сполучених Штатів, Великої Британії та держав Євросоюзу працює над наданням Україні більше вакцин за ініціативою COVAX.

В цілому передбачається надання українському партнеру доз, необхідних для щеплення до 8 мільйонів громадян до кінця 2021 року. Для надання вакцини за згаданою програмою відбираються виключно ті, що відповідають критеріям безпеки та ефективності ВООЗ.

“ЮНІСЕФ вдячний всім партнерам та міжнародним донорам, які підтримують COVAX і вакцинацію від COVID-19 в Україні. У міру того, як доставляється більше вакцин, закликаємо всіх отримати щеплення, щойно у вас з’явиться така можливість.

Дуже важливо, що захист від цієї небезпечної інфекції зараз можуть отримати вчителі. Неможливо переоцінити роль освіти для благополуччя та розвитку кожної дитини. Вакцинація вчителів - ключовий момент у забезпеченні якості та безперервності навчання під час пандемії”, - цитує пресслужба Лотту Сильвандер, голову представництва ЮНІСЕФ в Україні.

Представник ВООЗ в Україні Ярно Хабіхт звернув увагу на появу позитивної тенденції, за якою у державі все більше людей цікавляться вакцинацією проти коронавірусу.

“Вакцинація від COVID-19 є життєво важливим інструментом, який допомагає нам подолати пандемію та нарешті знову стати на крок ближче один до одного, але ніхто не є у безпеці, поки всі не будуть у безпеці”, - резюмував доктор.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?