Комітет Ради терміново збирається для призначення нового глави МОЗ
Категорія
Україна
Дата публікації

Комітет Ради терміново збирається для призначення нового глави МОЗ

Комітет Ради терміново збирається для призначення нового глави МОЗ
Джерело:  online.ua

Глава Кабміну Денис Шмигаль пропонує призначити на пост міністра охорони здоров'я України Віктора Ляшко, який займає посаду головного санітарного лікаря країни. Подання прем'єр-міністра комітет Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування розгляне вже сьогодні, 19 травня.

Джерело: пресслужба комітету Ради з питань охорони здоров'я

В анонсі зазначено, що засідання комітету розпочнеться о 15:00, проходити воно буде в режимі відеоконференції.

У Кабміні також повідомили, що фракція "Слуга народу" внесла в Раду подання про призначення Олександра Кубракова міністром інфраструктури та Олексія Любченка першим віце-прем'єр-міністром - міністром економіки, які замінять на цих постах відправлених у відставку Владислава Криклія та Ігоря Петрашко.

Що відомо про відставку Степанова

14 травня в Верховну Раду надійшло подання прем'єр-міністра Дениса Шмигаля про відставку міністра охорони здоров'я Степанова. Сам міністр стверджував, що ніяких заяв він не писав і погоджувався покинути пост тільки за рішенням Ради. Напередодні, 18 травня, нардепи погодили відставку Степанова - його звільнення підтримали 292 народних обранця.

Причинами відставки Степанова називають проваліну кампанію з вакцинації від COVID-19 в Україні. Найвірогіднішим наступником Степанова називають головного санітарного лікаря Віктора Ляшка.

Степанов очолив Міністерство охорони здоров'я навесні 2020 року і неодноразово потрапляв в скандали, через які парламент ініціював його відставку. Зокрема, нардепи виступали за звільнення Степанова ще в травні 2020 року через скандальну закупівлю захисних костюмів, потім в липні в Раді реєстрували постанову про його звільнення через "непридатність до виконання посадових обов'язків, некомпетентність і професійну недбалість", в листопаді минулого року Степанова хотіли звільнити через "карантин вихідного дня".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?