У "Слузі народу" оцінили ймовірність призначення Ляшка на чолі МОЗ
Категорія
Політика
Дата публікації

У "Слузі народу" оцінили ймовірність призначення Ляшка на чолі МОЗ

У "Слузі народу" оцінили ймовірність призначення Ляшка на чолі МОЗ
Джерело:  online.ua

У міністра охорони здоров’я Максима Степанова наразі єдиний кандидат на його заміну, стверджує заступник лідера фракції “Слуга народу” Олександр Корнієнко.

Джерело: Укрінформ

За його словами, народні депутати відповідного парламентського об’єднання можуть провести окрему зустріч з чинним головним санітарним лікарем Віктором Ляшком, який виступає цим кандидатом.

“На засіданні фракції не вистачило часу на виступ Ляшка. Я думаю, що ми зробимо окрему зустріч. Це не буде засідання фракції. Можливо, завтра зранку або в четвер Віктор зустрінеться з депутатами”, - пояснив політик.

Він звернув увагу, що інших кандидатур наразі на посаду очільника міністерства немає.

Водночас Корнієнко нагадав, що у Кабінеті міністрів найближчим часом визначатимуть заміну одразу на посади очільників трьох відповідних структур. Окрім МОЗ це Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, а також Міністерство інфраструктури.

“Я допускаю, що (це) не останні (кадрові зміни)... Будемо дивитися, давайте з цими трьома справимося”, - наголосив він.

Звільнення Степанова з МОЗ

Подання у Верховну Раду про відставку міністра охорони здоров’я надійшло у п’ятницю, 14 травня. Пізніше особисто прем’єр-міністр Денис Шмигаль звернув увагу на провал масової антикоронавірусної вакцинації як на головну причину відставки.

“Основна причина подання, звичайно, — це незадовільні темпи вакцинації та постачання вакцин, фактично, постійне перенесення темпів поставок, темпів вакцинації... Але темпи ми всі бачимо, що свідчить, відповідно, про незадовільну роботу у розпал пандемії Міністерства охорони здоров’я та міністра як менеджера”, - резюмував політик.

Утім, Комітет Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування не підтримав подання. Водночас “слуги народу” на засіданні підтримали кандидатуру Ляшка на посаду міністра.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?