Прем'єр розкрив головну причину звільнення міністра Степанова
Категорія
Політика
Дата публікації

Прем'єр розкрив головну причину звільнення міністра Степанова

Прем'єр розкрив головну причину звільнення міністра Степанова
Джерело:  online.ua

У Верховній Раді нещодавно зареєстрували подання щодо відправлення у відставку міністра охорони здоров’я Максима Степанова. Вже у понеділок, 17 травня, прем’єр-міністр Денис Шмигаль прокоментував причини для цього.

Джерело: Укрінформ

Голова українського уряду виступив на засіданні Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування. За його словами, головною причиною рішення про звільнення стала кампанія з вакцинації в Україні.

“Основна причина подання, звичайно, - це незадовільні темпи вакцинації та постачання вакцин, фактично, постійне перенесення темпів поставок, темпів вакцинації”, - наголосив прем’єр.

Згідно з уточненням політика, щотижня на рівні державного лідера та Офісу президента Володимира Зеленського в цілому відбуваються наради, на одній з яких обговорювали вакцини.

Щоразу міністр Степавно виступав з обіцянками щодо термінів постачання таких препаратів та запевняв, що щеплення триватимуть активно.

“Але темпи ми всі бачимо, що свідчить, відповідно, про незадовільну роботу у розпал пандемії Міністерства охорони здоров'я та міністра як менеджера”, - наголосив Шмигаль.

Водночас він звернув увагу на неможливість ігнорування позиції народних депутатів, які вже зібрали близько 150 голосів за розгляд у Верховній Раді ініціативи з питання відставки міністра охорони здоров’я.

Звільнення Степанова

Першою оголосила про відповідну ініціативу на просунутому рівні речниця спікера Ольга Туній.

“Офіційно повідомляю, що до Верховної Ради України надійшло подання Прем’єр-міністра України про відставку Міністра охорони здоров’я Максима Степанова”, - проінформувала представниця Дмитра Разумкова напередодні.

За словами поінформованих інсайдерів, очільник МОЗ 14 травня був в Офісі президента. Там український лідер Володими Зеленський озвучив йому пропозицію написати заяву про відставку за власним бажанням.

Степанов взяв час на подумати, однак поки останній “думав” над цією пропозицією, очільник Кабміну Денис Шмигаль встиг підписати подання на його звільнення.

Сам Степанов пізніше виступив з відеозверненням, в якому звинуватив політичних опонентів нібито у ворожій атаці проти нього.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?