У Зеленського заявили про кандидатів на заміну Степанову в МОЗ
Категорія
Політика
Дата публікації

У Зеленського заявили про кандидатів на заміну Степанову в МОЗ

У Зеленського заявили про кандидатів на заміну Степанову в МОЗ
Джерело:  online.ua

Парламентська фракція “Слуга народу” вже має кілька кандидатур на посаду міністра охорони здоров’я замість чинного голови відомства Максима Степанова.

Джерело: Укрінформ

За словами лідера фракції Давида Арахамії, вже у середині травня на рівні депутатського об’єднання говоритимуть про доцільність відставки чинного міністра.

“Ми ще не обговорювали, але в нас буде обговорення цього питання на фракції десь в десятих числах травня… Я думаю, що раніше ніж 15 травня жодних постанов не буде взагалі в парламенті”, - визнав він.

Водночас політик звернув увагу на ймовірність рішення не про остаточну відставку Степанова, оскільки у фракції є однозначно позитивні думки про його діяльність на посаді.

“Можливо, це буде просто попередження. Я не знаю, наскільки фатальним воно має бути, але я точно вважаю, що просто так переносити (початок вакцинації) раз, два, три, чотири і не мати за це жодної відповідальності політичної... Бо міністр це політична фігура, це не менеджер... має нести політичну відповідальність”, - підкреслив Арахамія.

Перш за все очевидною кандидатурою на посаду міністра оцінюють його заступника, головного санітарного лікаря Віктора Ляшка.

“Є кандидатура Ляшка, вона взагалі була на радарі. Деякі ще кандидатури... Я не можу вам казати, тому що якщо я вам зараз скажу, буде як завжди — два тижні будуть перемивати кістки бідним цим кандидатам, які може навіть не будуть кандидатами врешті-решт, але їм вже настільки перемиють кістки, що в них вже зникне бажання взагалі працювати в державній системі”, - стверджує лідер фракції.

Він додав, також відставку Степанова станом на кінець квітня не обговорюють на рівні Офісу президента Володимира Зеленського.

Призначення та відставка Степанова

Максим Степанов очолив міністерство 4 березня 2020 року після повного перезавантаження Кабінету міністрів — відставки прем’єра Олексія Гончарука та призначення Дениса Шмигаля.

Буквально паралельно у світі почалася пандемія коронавірусу COVID-19, що поставило перед оновленим відомством з охорони здоров’я потужні виклики.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?