Рада призначила новим міністром енергетики Германа Галущенка
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада призначила новим міністром енергетики Германа Галущенка

Рада призначила новим міністром енергетики Германа Галущенка
Джерело:  online.ua

Народні депутати Верховної Ради у четвер, 29 квітня, на пленарному засіданні підтримали нову запропоновану кандидатуру на посаду міністра енергетики.

Джерело: парламентське засідання

Відтак, новим міністром енергетики став Герман Галущенко. Днем раніше його кандидатуру позитивно оцінили в парламентському комітеті з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

Серед нардепів таке призначення підтримали 305 народних обранців. Для цього було скликано друге за день позачергове засідання.

Сам Галущенко вже виступив з трибуни Ради з першою заявою на новій посаді. Перш за все він відкинув звинувачення щодо свого зв’язку з олігархічними колами, а також особисто з Андрієм Деркачем.

Новий міністр закликав “припинити істерію” з цього приводу.

“Якщо є бажання довести, то сьогодні є безліч можливостей показати наказ пана Деркача про моє призначення в Енергоатом. Покажіть його”, - наголосив Галущенко.

Після він прокоментував чисельні виклики, які станом на 2021 рік існують для енергетичної галузі України. Серед них політик згадав будівництво “Північного потоку-2”, яке загрожує знизити обсяги газового транзиту через Україну з Росії. Також згадувалося коливання цін на газ у зимовий період, коли актуальне питання про опалення.

Головний напрямок Галущенко пояснив налагодженням співпраці з народними депутатами.
Призначення міністра енергетики

Верховна Рада кілька разів розглядала питання про призначення керівництва Міненерго. Пропозиція президента Володимира Зеленського полягала в призначенні Юрія Вітренка, однак парламент був проти такого кроку.

Спікер Ради Дмитро Разумков вважає, що причиною невдоволення депутатів стала премія Вітренка.

Представників фракції “Слуга народу” до підтримки такого рішення закликав особисто президент Володимир Зеленський, однак навіть це виявилося марним — двічі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?