Рада підтримала правки Зеленського до закону на користь Вітренка в Міненерго
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада підтримала правки Зеленського до закону на користь Вітренка в Міненерго

Рада підтримала правки Зеленського до закону на користь Вітренка в Міненерго
Джерело:  online.ua

Верховна Рада тривалий час не могла призначити виконувача обов’язків міністра енергетики Юрія Вітренко на посаду повноцінно, оскільки фракції “Слуга народу” не вистачало для того голосів на голосуваннях. Для вирішення суперечки передбачалося ухвалення нового законопроєкту про державну службу, однак президент Володимир Зеленський дуже проблемно намагався внести до нього власні пропозиції. Вже у вівторок, 23 лютого, нардепи нарешті ухвалили документ під час позачергового засідання. Вони зібралися у залі засідань виключно для розгляду цього законопроєкту. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт Ради та інші джерела.

За оприлюдненими подробицями, висновки щодо законопроєкту "Про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби та інших питань державної служби" були позитивними, їх винесли напередодні.

Згідно з відкритими положеннями проєкту, виконувач обов’язки міністра отримає повноваження, тотожні до повноважень повноцінно призначеного міністра. Зокрема, йому буде під силу повноправно обіймати посаду й приватизувати-продавати державне майно, ухвалювати рішення стосовно кадрів, підписувати документи.

Таким чином Зеленський вирішив замість чергової спроби призначення Вітренка просто змінити законодавство для надання йому можливостей для повноцінної роботи “в обхід” позиції Верховної Ради. Тривалий час Офіс президента наголошувала, що роботу Міненерго можуть паралізувати через стійке неузгодження офіційного керівника. Це відповідно призведе до безлічі негативних наслідків.

Версію про “розблокування” міністерства підтвердила нардепка Євгенія Кравчук, представниця “Слуги народу” в Раді.

“Дискусії можуть бути до пори до часу, але коли є вето президента, коли він збирає позачергове засідання, коли абсолютно ясно, що президент хоче розблокувати роботу міністерства - поки-що міністерства енергетики... Адже насправді виконуючий обов'язків після декількох правок, які ми прийняли в залі, до сих пір не може виплатити зарплату шахтарям та іншим працівникам, які перебувають під міністерством енергетики”, - наголосила вона.

Як повідомляв ONLINE.UA, парламент під час засідання 28 січня знову провалив голосування за призначення Юрія Вітренка віцепрем’єром та міністром енергетики. За це рішення проголосували лише 204 народних обранців із 226 необхідних.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?