Рада провалила голосування за призначення Вітренка міністром енергетики
Категорія
Політика
Дата публікації

Рада провалила голосування за призначення Вітренка міністром енергетики

Рада провалила голосування за призначення Вітренка міністром енергетики
Джерело:  online.ua

Український парламент під час засідання 28 січня знову провалив голосування за призначення Юрія Вітренка віцепрем'єром та міністром енергетики. За це рішення проголосували лише 204 народних обранця із 226 необхідних. Варто зазначити, що поки посадовець очолює міністерство у статусі виконувача обов'язків. Це була вже друга спроба Верховної Ради призначити Вітренка очільником Міністерства енергетики за два останні місяці. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ВРУ.

Під час голосування 28 січня кандидатуру Вітренка підтримали: партія "Слуга Народу" (177), група "Довіра" (18) і 9 позафракційних депутатів. "Проти" голосували 45 нардепів: двоє зі "Слуги Народу", 21 — із "Опозиційної платформи — За життя", 17 — із "Батьківщини", 3 — "За майбутнє" та 2 позафракційних. Ще 62 парламентарі утрималися.

Варто зазначити, що напередодні голосування очільник партії "Слуга народу" Олександра Корнієнко заявляв, що майже 200 нардепів із його фракції підписали подання до глави Кабміну Дениса Шмигаля із підтримкою призначення Вітренка. Однак деякі українські журналісти припускають, що призначення Вітренка могло би бути підготовкою до зміни прем’єр-міністра.

"Згадайте, як Шмигаль став прем’єром. Його призначили віцепрем’єром, а за місяць вже керівником уряду. Схожий сценарій планують і для Вітренка. Запит — знайти прем’єра, який був би сильнішим за Шмигаля... Друга умова — щоб задовільнив основні фінансово-промислові групи. Передусім — Ахметова та Коломойського. Під ці умови підходять зараз дві людини — Вітренко і Тимошенко. Але Юля-прем’єр — це "смерть" Зеленського. Вона ще б’ється, публічно дискредитує Вітренка. Але може задовольнитися кількома міністрами", — зазначають анонімні джерела декількох видань.

Також стало відомо, що депутати зі сфери впливу Коломойського тепер проти призначення Вітренка через політичне тло та скандальну історію з вигнанням Дубінського з фракції.

Варто зазначити, що перша спроба призначити Вітренка відбулася 17 грудня, однак тоді парламент також не зміг знайти необхідну кількість голосів. Кандидатуру Вітренка підтримали лише 186 народних депутатів із 226 необхідних. Окрім того, напередодні кандидатуру Вітренка не підтримав і профільний Комітет Ради.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що виконувач обов’язків міністра енергетики Юрій Вітренко нарешті прокоментував пропозицію щодо імпорт газу з РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?