Глава Мінфіну розкритикував Степанова за провальну боротьбу з COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

Глава Мінфіну розкритикував Степанова за провальну боротьбу з COVID-19

Глава Мінфіну розкритикував Степанова за провальну боротьбу з COVID-19
Джерело:  online.ua

Глава Міністества фінансів Сергій Марченко жорстко розкритикував керівника МОЗ Максима Степанова за провальне планування заходів для боротьби з пандемією коронавірусу, а також допустив збільшення витрат на медицину у бюджеті-2021.

Джерело:  Lb.ua

Чому Марченко розкритикував Степанова

"Є можливість такого сценарію (коригування бюджету або макропоказників - ред.), оскільки є потреба закрити кілька питань по медицині. Ми будемо обговорювати з МВФ і з іншими партнерами можливість незначної корекції бюджету. У бік збільшення витрат на медицину... Там не тільки проблема в вакцинах. Є ряд інших питань, які потрібно вирішити. Ось в чому проблема у мене зі Степановим? Він веде себе як персонаж з "12 стільців". "Вранці гроші - ввечері стільці, увечері гроші - вранці стільці, але гроші вперед". Ось так і Степанов. У нього завдання забюджетуватися максимально, користуючись тим, що у нас ковід, у нас проблеми, у нас люди вмирають і потім на цій риториці вирішувати ті проблеми, які необхідно", - пояснив своє невдоволення Сергій Марченко.

Очільник Мінфіну стверджує, що це абсолютно неправильно. За його словами, потрібно попередньо представити повноцінний план, запропонувати вирішення проблеми, а потім вже намагатися міністру фінансів чи уряду ставити питання з приводу пошуку коштів.

"А підхід поки що такий - спочатку гроші, а потім я буду вам боротися з ковідом. Так питання ставити не можна", - наголосив урядовець.

Окрім того, Сергій Марченко нагадав про невитрачені кошти Фонду боротьби з COVID-19 за підсумками 2020 року.

"Ми максимально допомагаємо (розмова відбулася до рішення про виділення коштів на закупівлю вакцин - ред.). Це ж не про Степанова, це про країну і про людей. Ми на Кабміні часто з'ясовуємо стосунки, і це нормально, тому що у мене є що запитати у нього, зокрема, по залишкам минулого року. Він вибивав, вибивав гроші, а в підсумку вийшли залишки, які не використано", - зазначив глава Мінфіну.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?