Кабмін хоче звільнити очільника МОЗ Степанова
Категорія
Політика
Дата публікації

Кабмін хоче звільнити очільника МОЗ Степанова

Кабмін хоче звільнити очільника МОЗ Степанова
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль хоче відправити у відставку очільника Міністерства охорони здоров'я України Максима Степанова. Про це першою повідомила речниця голови ВРУ Дмитра Разумкова – Ольга Туній.

Джерело:  Facebook Ольги Туній

Що відомо про відставку Максима Степанова

"Офіційно повідомляю, що до Верховної Ради України надійшло подання Прем’єр-міністра України про відставку Міністра охорони здоров’я Максима Степанова", - напасала в соціальних мережах прессекретарка Дмитра Разумкова.

Варто звернути увагу на те, що подальшу долю Максима Степанова будуть вирішувати народні обранці, оскільки саме вони повинні голосувати за його відставку.

За словами поінформованих інсайдерів, очільник МОЗ 14 травня був в Офісі президента. Там український лідер Володими Зеленський озвучив йому пропозицію написати заяву про відставку за власним бажанням. Степанов взяв час на подумати, однак поки останній ухвалював остаточне рішення, очільник Кабміну Денис Шмигаль підписав подання на його звільнення.

Що важливо розуміти, чутки про те, що питання про відставку Степанова вирішується, ширилися давно. За попередніми даними, його наступником може стати чинний державний санітарний лікар України Віктора Ляшка.

Що відомо про відставку ще двох міністрів - Криклія і Петрашка

Кабінет міністрів Дениса Шмигаля вже наступного тижня можуть покинути одразу кілька міністрів. Джерела у Верховній Раді повідомляють, що очільник Міністерства економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко та міністр інфраструктури Владислав Криклій подали заяви про відставку за власним бажанням.

Як стверджує депутат Олександр Качура, кадрові питання планують розглянути вже 18 травня під час позачергового засідання.

"У понеділок ввечері відбудеться засідання фракції "Слуга народу" на якому розглянуть нові кандидатури на посаду міністра економіки та міністра інфраструктури", — розповів нардеп.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?