Комітет Ради не підтримав відставку Степанова
Категорія
Політика
Дата публікації

Комітет Ради не підтримав відставку Степанова

Комітет Ради не підтримав відставку Степанова
Джерело:  online.ua

Комітет Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги і медичного страхування обговорив питання про відставку глави МОЗ Максима Степанова. Нардепам рекомендували визначиться з цим рішенням шляхом голосування з залі парламенту.

Джерело: засідання комітету Ради, яке проходило в режимі відеоконференції

Голосування за відставку Степанова в комітеті не допомогло визначити долю чинного міністра охорони здоров'я. За те, щоб Степанов пішов з посади, проголосували 7 нардепів, стільки ж виступили і проти.

Профільний комітет в результаті вирішив, щоб питання про відставку Степанова нардепи вирішували шляхом голосування в залі парламенту. Цю ідею підтримали 13 членів комітету.

"Рішення не прийнято. Виношу іншу пропозиція рекомендувати Раді визначитися шляхом голосуванням по підтримку або не підтримку подання прем'єр-міністра Дениса Шмигаля про звільнення Степанова", - підсумував глава комітету Михайло Радуцький.

Що відомо про відставку Степанова

14 травня в Верховну Раду надійшло подання прем'єр-міністра Дениса Шмигаля про відставку міністра охорони здоров'я Степанова. Сам міністр каже, що ніяких заяв він не писав і не збирається звільнятися.

Причинами відставки Степанова називають провальну кампанію з вакцинації від COVID-19 в Україні. Найвірогіднішим наступником Степанова в разі, якщо Рада підтримає його відставку, називають головного санітарного лікаря Віктора Ляшко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?