Разумков збирає Раду на позачергове засідання через відставку міністрів
Категорія
Політика
Дата публікації

Разумков збирає Раду на позачергове засідання через відставку міністрів

Разумков збирає Раду на позачергове засідання через відставку міністрів
Джерело:  online.ua

У вівторок, 18 травня о 16:00, спікер парламенту Дмитро Разумков планує зібрати Раду на позачергове засідання з кадрових питань в Кабміні. На порядку денному - відставка міністра охорони здоров'я Максима Степанова, міністра інфраструктури Владислава Криклія і міністра розвитку економіки Ігоря Петрашко.

Джерело: засідання погоджувальної ради ВРУ

Разумков уточнив, що з пропозицією провести позачергове засідання до Ради звернулася партія "Слуга народу". Зараз, за його словами, збираються підписи для проведення засідання.

Голова ВРУ нагадав, що Криклій та Петрашко подали заяву про відставку за власним бажанням. Що стосується Степанова, то подання на нього подав подання прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Заступниця голови Верховної Ради України Олена Кондратюк в свою чергу запропонувала перед голосуванням за відставку міністрів заслухати їх звіт про роботу.

"Кожен з них повинен звітувати про свою роботу, пояснити, що вдалося, а що ні. Громадяни України повинні розуміти мотиви і причини звільнення", - підкреслила Кондратюк.

Кадрові перестановки в Кабміні - ким замінять звільнених міністрів

Фракція "Слуга народу" 17 травня ввечері збирається на засідання, щоб обговорити кадрові перестановки в Кабміні. Замість Петрашко новим міністром економіки хочуть призначити главу податкової Олексія Любченка, новим главою Мінінфраструктури замість Криклія - керівника "Укравтодору" Олександра Кубракова.

Що стосується Степанова, то ніяких заяв він не писав і не збирається йти у відставку. Найвірогіднішим наступником Степанова в разі, якщо Рада підтримає його відставку, називають головного санітарного лікаря Віктора Ляшко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?