Глава МОЗ назвав умову пришвидшення вакцинації в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Глава МОЗ назвав умову пришвидшення вакцинації в Україні

Глава МОЗ назвав умову пришвидшення вакцинації в Україні
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства охорони здоров'я Віктор Ляшко звернув увагу на те, що наразі в нашій країні немає такої кількості вакцин, щоб повністю завантажити всі наявні платформи для вакцинації, проте у червні кількість вакцин має суттєво зрости і це пришвидшить темпи вакцинації.

Джерело: "ТСН"

Віктор Ляшко пояснив, коли пришвидшиться вакцинація

"Все залежить від кількості вакцини, яка є на території України. Ми не можемо, її зараз немає в тій достатній кількості вакцини, щоб повністю завантажити всі платформи, які є. Зараз на території України є півтора мільйона доз вакцини "Короноваку". Пів мільйона "Пфайзера" прийшло, пів мільйона доїжджає. І пів мільйона в рамках "Коваксу" ми отримаємо на тижні – 7 червня. Вже оформлюються документи на постачання вакцини "АстраЗенека". Вже в червні в нас повинен бути перший такий старт, коли велика кількість вакцини одночасно буде на території України. Це дозволить наростити темпи щеплень", - наголосив очільник МОЗ.

За словами Віктора Ляшка, до кінця року в нашій країні необхідно провести 47 мільйонів щеплень проти COVID-19.

Так, нещодавно український лідер Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони щодо вакцинації і відтак потрібно переглянути дорожню карту з вакцинації, оскільки є завдання до кінця 2021 року щепити 70% дорослого населення.

"Тобто мені як очільнику МОЗ потрібно організувати близько 47 мільйонів уколів впродовж 2021 року людям старше 18 років. Це можливо організувати тільки тоді, коли ми відкриємо всі етапи і буде масове щеплення", - пояснив Віктор Ляшко.

Як уже згадувалося раніше, 24 лютого в нашій країні стартувала вакцинація проти коронавірусної хвороби. На першому етапі щеплення отримували медики, які працюють з хворими на COVID-19, та військовослужбовці.

Уже 22 березня в Україні почався другий етап вакцинації. Він охоплює сімейних лікарів, людей віком 80+, працівників соціальної сфери та системи громадського здоров’я.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?