У Мінфіні озвучили ризики щодо нового локдауну
Категорія
Україна
Дата публікації

У Мінфіні озвучили ризики щодо нового локдауну

У Мінфіні озвучили ризики щодо нового локдауну
Джерело:  online.ua

У Міністерстві фінансів оголосили, що введення нового повноцінного локдауну в Україні на тлі нового спалаху коронавірусу дійсно ймовірне, а залежить воно перш за все від інфекційного захисту суспільства.

Джерело: Інтерфакс-Україна

За словами міністра Сергія Марченка, впровадження локдауну наразі залежить від позиції суспільства щодо вакцинації. Водночас катастрофічні наслідки від нових штамів коронавірусу в уряді не очікують.

“Ризики залишаються. Це низькі темпи вакцинації. Зараз вони досить серйозні, але в суспільстві має бути розуміння, що локдауни залежать від свідомості суспільства в питаннях вакцинації”, - наголосив він.

Він нагадав, що медична система країни наразі підготовлена до “шоків і сплесків”. Також під час виступу було згадано плани з всеосяжної вакцинації у майбутньому.

“Ми вже закупили стільки вакцин, нам би їх використати. Близько 40 млн доз. Здається, найбільша частка Pfizer”, - таким чином посадовець фактично ухилився від питання про закладення до держбюджету на 2022 рік коштів на імунізацію населення.

Карантин в Україні

На рівні Міністерства охорони здоров’я у серпні ухвалили рішення про посилення контролю за дотриманням усіх протиепідемічних заходів. Йдеться про спеціальне рішення, яке торкнеться всіх регіонів України без виключень.

За офіційними даними, відповідні листи вже спрямовано до керівництв обласних державних адміністрацій, Національної поліції, Держспоживслужби, регіональних департаментів охорони здоров’я.

Після того, як фахівці проаналізують поточну епідемічну ситуацію, оцінять стан тестування на коронавірус і загальні темпи вакцинації буде посилено контроль за протиепідемічними заходами.

У МОЗ нагадали, що в часи пандемії населення України зобов’язане:

  • користуватися масками у приміщеннях, громадському транспорті та при проведенні масових заходів;

  • дотримуватися фізичної дистанції;

  • дотримуватися вимог щодо кількості пасажирів у громадському транспорті;

  • дотримуватися режиму самоізоляції у разі виявлення інфекції.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?