Кличко попередив про підготовку навіть до найгіршого сценарію хвилі COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

Кличко попередив про підготовку навіть до найгіршого сценарію хвилі COVID-19

Кличко попередив про підготовку навіть до найгіршого сценарію хвилі COVID-19
Джерело:  online.ua

У Київській міській державній адміністрації підтвердили підготовку до різних сценаріїв нового спалаху коронавірусу у столиці, серед яких зокрема й найгірший.

Джерело: КМДА

За словами мера Віталія Кличка, наразі влада бачить вакцинацію як єдиний спосіб уникнути стрімкого поширення коронавірусу й повторення повноцінного локдауну, який столиця вже переживала кілька разів.

“Я сподіваюся, що всі почують заклики щепитися. Бо єдиним захистом від подальшого розповсюдження коронавірусу є масова вакцинація. Ми сьогодні робимо все. І щодня велика кількість киян, 20-30 тисяч людей, вакцинуються в столиці. Я сподіваюся, ця тенденція не зменшиться.

І до кінця року майже всі мешканці столиці отримають щеплення. І я сподіваюся, що всі дослухаються. І ми уникнемо страшних речей. Уникнемо нових обмежень на транспорті, спецперепусток та інших суворих обмежень. Єдиний вихід сьогодні – це вакцинація”, - уточнив він.

Голова Києва звернув увагу на те, що епідеміологи прогнозують початок нової хвилі захворювання вже на початок осени.

“Ми готуємося до різних сценаріїв розвитку подій. Навіть до найгіршого. Але будемо робити все, щоб цього уникнути. Лікарні готові, ліжка є, зокрема, і обладнані подачею кисню. Персонал лікарень вже досвідчений, добре підготовлений. Закуплені необхідні ліки та засоби індивідуального захисту”, - резюмував Кличко.

Нова хвиля коронавірусу

Епідеміологи та посадовці різного рівня попереджали й раніше українське населення про наближення нових спалахів, які будуть спричинені безпосередньо штамом Дельта” - найнебезпечнішим станом на сьогодні варіантом.

Водночас підготовка до повного локдауну в Україні не відбувається. За словами головного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, існує певна підготовка безпосередньо у Києві, однак не на рівні всієї країни.

Україна знаходиться у режимі адаптивного карантину, який дозволяє окремо по регіонах вводити обмеження різного ступеню жорсткості відповідно до епідемічної ситуації в них. Цей режим пролонгували наразі до 1 жовтня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?