В Україні планують послабити карантин для вакцинованих — які будуть привілеї
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні планують послабити карантин для вакцинованих — які будуть привілеї

В Україні планують послабити карантин для вакцинованих — які будуть привілеї
Джерело:  online.ua

У середині вересня в Україні можуть послабити карантинні обмеження, але не для всіх. Певні привілеї отримають вакциновані українці.

Джерело: Радіо Свобода

Головний санітарний лікар Ігор Кузін розповів, що нові правила карантину будуть розглядати приблизно через місяць, коли вже будуть диференційовані підходи. За його словами, Міністерство цифрової трансформації вже розробляє внутрішній сертифікат вакцинації, який потенційно може бути використаний як пропуск на публічні заходи, у ресторани, в громадський транспорт тощо.

"Завершується розробка внутрішнього сертифікату, який потенційно може бути використаний для доступу до публічних заходів, у ресторани або кінотеатри в разі, якщо людина буде протестована або вакцинована", - пояснив санлікар.

Кузін нагадав, що вакцинація від коронавіруса в Україні безкоштовна і добровільна.

"Зараз вакцинація по суті регулюється або ми просимо вакцинуватися педагогів і медичних працівників. Оскільки це зараз або прописано постановою, або це у внутрішніх регуляціях. Вакцинація для інших громадян поки залишатиметься добровільною. І ми сподіваємося все ж на самосвідомість і на те, що українці - це європейські громадяни, вони повинні розуміти ... ", - додав Кузін.

Вакцинація від коронавіруса в Україні

Вакцинальна кампанія від COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року. Станом на 8 серпня вже зроблено більше 6,5 млн щеплень.

В Україні щеплення роблять наступними вакцинами:

  • AstraZeneca (Covishield) виробництва індійського Інституту сироватки крові

  • Sinovac (CoronaVac) виробництва китайської компанії Sinovac Biotech;

  • AstraZeneca-SkBio виробництва SK Bioscience, Південна Корея;

  • Comirnaty від компанії Pfizer-BioNTech;

  • Moderna.

До кінця року влада планує вакцинувати понад 50% населення. У МОЗ також запевняють, що всі вакцини, які використовуються в Україні, високо ефективні від штаму коронавіруса "Дельта", який стрімко поширюється по країні та більш небезпечний, ніж штам "Альфа".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?