МОЗ відповіло, де можна отримати міжнародний сертифікат про вакцинацію
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ відповіло, де можна отримати міжнародний сертифікат про вакцинацію

МОЗ відповіло, де можна отримати міжнародний сертифікат про вакцинацію
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства охорони здоров’я Віктор Ляшко звернув увагу українських громадян на те, що Міжнародне свідоцтво про вакцинацію від коронавірусу можна отримати у сімейного лікаря.

Джерело: "Укрінформ"

Ляшко пояснив, де можна отримати міжнародний сертифікат про вакцинацію

"Міжнародні сертифікати про проведення вакцинації сьогодні доступні. Ви звертаєтеся до свого сімейного лікаря або лікуючого лікаря після того, як вам провели щеплення два рази вакциною проти COVID-19. У нас всі вакцини визнані ВООЗ, тому на кожну з них сімейний лікар вам видасть міжнародний сертифікат про проведення вакцинації", - наголосив очільник МОЗ.

За словами Віктора Ляшка, це свідоцтво не повинне бути обов'язково на жовтому папері, як переконані у деяких медзакладах.

"Не на жовтому бланку, як шукають. А роздруківка з печаткою лікаря і закладу. Все. Це міжнародний сертифікат, який визнається, оскільки він передбачений міжнародними медико-санітарними правилами", - пояснив міністр.

Віктор Ляшко звернув увагу на те, що ковідний електронний сертифікат введений Європейським Союзом додатково. Наша країна отримала технічне завдання до цього електронного застосунку і розробила свій.

Як стверджує очільник МОЗ, наразі після технічної експертизи український ковід-сертифікат повністю відповідає вимогам ЄС.

"Зараз завершується бета-тестування, дошліфовуються юридичні аспекти, і в українців буде ковідний сертифікат, аналогічний тому, що в ЄС. Тому нам для подорожей не потрібний буде міжнародний сертифікат, ми подорожуватимемо по електронному документу", - підсумував український міністр.

Як уже згадувалося раніше, 1 054 нові випадки COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 7 серпня 2021 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?