МОЗ описало три сценарії перебігу нової хвилі коронавірусу в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ описало три сценарії перебігу нової хвилі коронавірусу в Україні

МОЗ описало три сценарії перебігу нової хвилі коронавірусу в Україні
Джерело:  online.ua

Керівництво Міністерства охорони здоров’я уже обговорює та пропрацьовує три сценарії перебігу нової хвилі коронавірусу в Україні – помірний, оптимальний та песимістичний. Про це повідомив очільник відомства Віктор Ляшко.

Джерело: "Україна 24"

В МОЗ повідомили про 3 сценарії перебігу нової хвилі коронавірусу

"У Міністерства охорони здоров’я є ряд прогнозів щодо зростання кількості випадків і щодо потенційного перебігу нової хвилі. У нас є оптимальний, песимістичний і помірний сценарії перебігу цієї хвилі і розрахована кількість ліжок, яка повинна бути відведена в подальшому для госпіталізації хворих на COVID. Також скільки ліжок повинно бути "з киснем" і скільки повинно бути реанімаційних ліжок, якщо буде тяжкий перебіг захворюваності. Тому Міністерство до цього готується і ми додатково зараз пропрацьовуємо, щоб був кисень", - наголосив Віктор Ляшко.

Окрім того, очільник МОЗ розказав, що якщо раніше у рамках підготовки ліжок для хворих оцінювався лише факт підведення кисню, то наразі оцінюють те, чи може подаватись до хворого кисень у розмірі 6 літрів на хвилину.

Варто звернути увагу на те, що раніше в Київській школі економіки зафіксували, що у переважній частині областей зростає рівень госпіталізацій, що підтверджує ймовірний спалах коронавірусу вже упродовж наступних двох тижнів.

Що важливо розуміти, уже 1 081 новий випадок COVID-19 зафіксований в Україні станом на 6 серпня 2021 року. Зокрема, захворіли 74 дитини та 32 медпрацівники. Загальна кількість хворих сягнула 2 257 478 осіб. Померли в результаті хвороби 53 065 українців.

Ба більше, протягом минулої доби у світі зафіксували 704 811 нових COVID-випадків. Востаннє більше було 13 травня, коли виявили понад 746 тисяч випадків.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?